PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9409.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
Skolēni, vecāki, skolu vadība un ikviens cits aicināts „Ekselences balvai” izvirzīt progresīvus bioloģijas, fizikas, ķīmijas un matemātikas skolotājus. 

Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra rīkotajam konkursam skolotājus var pieteikt līdz 18. janvārim, aizpildot īsu elektronisko pieteikumu. Labākie balvas pretendenti saņems uzņēmēju sarūpētu naudas balvu 1400 eiro apmērā.

„Ekselences balva” jau piekto gadu ir skolotāju profesionālās meistarības apliecinājums – pasākums, kas plašākas sabiedrības vidū ļauj atklāt to, cik daudz dabaszinātnēs un matemātikā ir patiesi izcilu skolotāju, kuri vada mūsdienīgas un aizraujošas stundas, spēj ieinteresēt skolēnus mācīties eksaktos mācību priekšmetus un palīdz katram skolēnam sasniegt savus labākos rezultātus, informē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra projekta koordinatore Santa Margeviča.

Lai izvirzītu skolotāju „Ekselences balvai”, līdz 18. janvārim jāaizpilda e-pieteikums, norādot skolotāja vārdu un īsi aprakstot, kāpēc tieši šis skolotājs tiek izvirzīts. Pēc e-pieteikuma iesniegšanas organizatori skolu vadību aicinās sniegt rekomendāciju izvirzītajam skolotājam, bet skolotāju pašu – iesniegt savu CV. Labākie no pretendentiem tiksies balvas finālā, lai  parādītu savu pieeju mācību darbam klātienē un savstarpēji apmainītos ar inovatīvām idejām. Dienas noslēgumā notiks svinīga apbalvošanas ceremonija.

Tūkstoš četrsimt eiro lielu balvu katra mācību priekšmeta skolotājam – balvas ieguvējam – nodrošina Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija sadarbībā ar sterilo zāļu formu ražotni SIA „PharmIdea”, mērniecības un teritorijas plānošanas uzņēmums SIA "Metrum" un AS „Latvijas valsts meži”. Visus finālistus sveiks izglītības uzņēmums „Lielvārds". „Ekselences balvu” organizē Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Latvijas Universitātes Fondu.