PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6387.jpeg
Foto: yanlev / 123RF
Portālā Latvija.lv vakar studijām kādā no 11 Latvijas augstākās izglītības iestādēm pieteikušies ap 700 reflektantu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) apkopojusi datus par pieteikšanos studijām līdz plkst.17, un šajā laikā studijām elektroniski pieteikušies 678 reflektanti. Reģistrēti ir 1814 e-pakalpojuma sākšanas gadījumi. Meļņika gan paskaidroja, ka tas nenozīmē, ka visos gadījumos ir pabeigta pakalpojuma lietošana, - šādi dati sistēmā netiek uzrādīti. Netiek arī uzrādīti dati, kurās augstskolās visvairāk piesakās studijām.

Vakar sākās elektroniskā pieteikšanās studijām Latvijas augstākās izglītības iestādēs. Elektroniskais pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" paredz iespēju ātri un ērti pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstākās izglītības iestādēm.

Elektroniski varēs pieteikties studijām Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Konkurss vienotajā uzņemšanā notiks divās kārtās, un pirmajā no tām iesniegumi tiks pieņemti līdz 8.jūlijam. Portālā ir publicēta pieteikšanās un pakalpojuma apmaksas kārtība, skaidrojums par prioritāšu noteikšanu un konkursa norisi, kā arī augstskolu uzņemšanas punktu adreses, darba laiki un kontakttālruņi.

Pieteikties studijām caur portālu "Latvija.lv" ir izdevīgi, jo neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita 30 eiro par reģistrāciju jāsamaksā tikai vienreiz, uzsver VRAA. Tomēr pēc elektroniskās pieteikšanās reflektantiem obligāti ir personiski jāierodas jebkurā no uzņemšanas punktiem apstiprināt pieteikumu un uzrādīt nepieciešamos dokumentus, jo skolu beigšanas diplomi netiek reģistrēti e-vidē.