PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7703.jpeg
Foto: luckybusiness / 123RF
Skolēniem un studentiem Ēnu dienā, kas notiks 11.februārī, arī šogad būs iespēja iepazīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu.

Ēnu dienas dalībnieki un uzzināt par vadošo amatpersonu un ministrijas speciālistu pienākumu veikšanai nepieciešamajām zināšanām un prasmēm, kā arī iepazīties ar IZM pārraudzībā esošajām izglītības, zinātnes un sporta nozarēm un jaunatnes un valodas politikas jomām, informē IZM pārstāve Laura Zaharova.

Ēnu dienā skolēni varēs sekot līdzi izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles, ministrijas parlamentārā sekretāra Edvarda Smiltēna un valsts sekretāra pienākumu izpildītājas, Izglītības departamenta direktores Evijas Papules ikdienas darbiem. Skolēni varēs iepazīties arī ar citu speciālistu un padomnieku ikdienu.

Ēnu dienā būs iespēja ne tikai iepazīties ar ministrijas darbu, bet arī uzzināt interesantus faktus par ministrijas vēsturi, dodoties nelielā ekskursijā pa ministrijas telpām.

Pieteikties Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajām vakancēm Ēnu dienai iespējams internetā. Piesakoties vakancei, jauniešiem jānorāda īss pamatojums, kādēļ vēlas ēnot konkrēto speciālistu.

Ēnu diena ir karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un četru līdz sešu stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.