PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

7111.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Šī gada 5. novembrī notiks #idejasLatvijai forums Izglītība un Latvijas konkurētspēja. 

Foruma mērķis ir piedāvāt idejas uzlabojumiem Latvijas izglītības sistēmā – no pamatskolas līdz augstskolai. Pazīstami biznesa un sabiedrības pārstāvji forumā izklāstīs savas idejas pārmaiņām izglītības sistēmā un diskutēs par tām ar augstskolu un skolu pārstāvjiem, izglītības politikas veidotājiem un viedokļa līderiem dažādās jomās.

Forumu tiešraidē pārraidīs Latvijas Sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Sākot no 5. novembra plkst. 13.30, tiešraide būs skatāma internetā.

#idejasLatvijai ir Swedbank rosināts sabiedrisks projekts, kura mērķis ir pulcēt cilvēkus ar jaunām idejām Latvijas izaugsmei un sekmēt, lai šīs idejas nonāk sabiedrības, mediju un lēmumu pieņēmēju darba kārtībā.

Forumā savus priekšlikumus pārmaiņām izglītības sistēmā prezentēs Latvijas Universitātes profesors Andris Ambainis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas vadītāja Signe Bāliņa, Latvijas Mobilā telefona prezidents Juris Binde, Iespējamās misijas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, uzņēmējs Rihards Gailums, Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, antropologs Roberts Ķīlis, izglītības eksperte Zane Oliņa, režisors Dmitrijs Petrenko, ārpolitikas eksperts Toms Rostoks, sērijuzņēmējs finansēs Ģirts Rungainis, uzņēmuma Very Berry vadītāja Gundega Sauškina, filozofs Artis Svece un citi. Tāpat forumā ar prezentāciju Augstāka izglītības kvalitāte – augstāka dzīves kvalitāte uzstāsies Swedbank galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks un Iespējamās misijas pārstāvis.

Plašāka informācija par #idejasLatvijai projektu un informācija par pērn pieteiktajām idejām pieejama internetāMediju pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties forumā, lūdzam sazināties ar #idejasLatvijai projekta koordinatori Sintiju Kalniņu ([email protected]).

Forums notiks 5. novembrī plkst. 13 Rīgā, koncertzālē Palladium.