PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

FOX HUB aicina pusaudžus pievienoties 3 dienu online IT Hakatonam 10.-12. decembrī
FOX HUB aicina pusaudžus pievienoties 3 dienu online IT Hakatonam 10.-12. decembrī
Foto: FOX HUB
Līdz 6.decembrim jaunieši vecumā no 12 līdz 19 gadiem var pieteikties dalībai 3 dienu online IT Hakatonā, ko rīko FOX HUB starptautiskais start-up akselerators. FOX HUB mērķis ir realizēt pusaudžu redzējumu mūsdienu izaicinājumu pārvarēšanā izglītībā, mākslā un citās dzīves jomās, palīdzot viņiem izveidot dzīvotspējīgu IT produktu vai pakalpojumu.

Trīs dienās jaunieši iedziļināsies informācijas tehnoloģiju un uzņēmējdarbības jomās, saņemot atbalstu un atgriezenisko saiti no pieredzējušiem IT ekspertiem, uzņēmējiem un vienaudžiem. Šajā posmā dalībnieku mērķis ir notestēt savu ideju un radīt pirmo prototipu topošam IT produktam.

Perspektīvāko projektu autori turpinās attīstību starptautiskajā FOX HUB akselerācijas programmā, kur 4 mēnešu garumā attīstīs savas idejas un prototipus par gataviem IT produktiem. Finālā paveikto vērtēs jomas profesionāļi un potenciālie investori.

Pieteikties dalībai Hakatonā var individuāli vai 3-6 cilvēku komandās, ar vai bez skolotāja. Pieredze IT jomā dalībniekiem nav obligāta, tomēr vēlams, lai 2 cilvēkiem no komandas ir priekšstats par programmēšanu.

Plānots, ka Hakatonā piedalīsies pusaudži no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Darba valodas - angļu, latviešu un krievu. Pieteikšanās turpinās līdz 6.decembrim projekta mājas lapā

Par FOX HUB:

FOX HUB ir nekomerciāls projekts, kura mērķis ir realizēt pusaudžu redzējumu mūsdienu izaicinājumu pārvarēšanā izglītībā, mākslā un citās dzīves jomās, palīdzot viņiem izveidot dzīvotspējīgu IT produktu vai pakalpojumu. Pirmajā akseleratora sezonā, 2021.gada pavasarī, piedalījās vairāk nekā 150 skolnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Daži no dalībnieku piedāvātajiem IT produktiem: mobilā lietotne, kas parāda sabiedriskā transporta noslodzi reālajā laikā; mācību procesa interaktīvās plānošanas lietotne; gudrās mājas sistēma un pat dzīves pārvaldīšanas lietotne. Projektu atbalsta Exupery International School.