“Eiropas eksāmens” ir tiešsaistes tests, kurš 7., 8., 9. maijā tiek rīkots par godu Eiropas dienai – 9. maijam. 1950. gada 9. maijā Robērs Šūmans nāca klajā ar deklarāciju, aicinot Eiropas valstis sadarboties, nevis karot. Miers un Eiropas Savienības vērtību stiprināšana ir viens no nozīmīgākajiem Eiropas Savienības mērķiem jau vairāk nekā 70 gadus. Šo mērķi dzīvē iemieso zinoši, demokrātiju stiprinoši, cieņu, vienlīdzību, tiesiskumu izprotoši cilvēki, tāpēc mudinām ikvienu apliecināt un pilnveidot savas zināšanas “Eiropas eksāmenā”. Pagājušajā gadā Eiropas eksāmenā piedalījās 37 611 dalībnieku, to skaitā 64% Latvijas skolu skolēni, aktīvākie no tiem – pamatskolas. TOP 3 aktīvākās pilsētas – Rīga, Jelgava, Daugavpils, nedaudz atpaliekot Liepājai un Valmierai.

Būtiskākais par “Eiropas eksāmenu”

  1.  2022. gadā “Eiropas eksāmens” notiek 7., 8. un 9. maijā, tiešsaistē www.esmaja.lv.
  2.  Ikviens var kārtot “Eiropas eksāmenu” sev ērtā laikā.
  3.  “Eiropas eksāmenā” katrs dalībnieks piedalās individuāli, vienu reizi.
  4.  Katrai vecuma grupai ir izstrādāti atbilstoši jautājumi.
  5. “Eiropas eksāmenā” jāatbild uz 20 jautājumiem. 1.–3. klases skolēniem jāatbild uz 10 jautājumiem. ! Šogad arī 1.-3. klašu skolēni reģistrējas individuāli, tiek atcelta viena koda sistēma.
  6.  Ikviens dalībnieks e-pastā saņem Apliecinājumu par dalību eksāmenā un uzzina iegūto punktu skaitu.
  7. “Eiropas eksāmenā” tiek apbalvoti pieci dalībnieki katrā vecuma grupā, aktīvākā Latvijas skola un aktīvākā Latvijas klase.
  8.  Skolas, klases savu dalību eksāmenā var pieteikt šeit.

Iepriekšēja pieteikšanās nav obligāta, taču paātrina komunikāciju, ļauj ātrāk uzzināt jaunumus, kā arī nodrošina dalību Saldumu grozu izlozē.

Noderīgi!

  • Uzzināt vairāk par “Eiropas eksāmenu” www.esmaja.lv sadaļā “Projekti”.
  • Gatavoties “Eiropas eksāmenam”, izmantojot www.esmaja.lv pieejamos materiālus sadaļās “Eiropas eksāmens”, “Vitamīns ES” un “Eiropa no A – Z”. Jaunākie materiāli: prezentācija Eiropas Savienības vērtības; prezentācija Latvija un Eiropas Savienība.
  • Sākumskolas klases aicinātas piedalīties klašu konkursā "Mēs esam Eiropas Savienība". Saskaitiet, cik burtu A, Ā, B u.c. ir jūsu klases bērnu vārdos un uzvārdos. Veidojiet no iegūtajiem burtiem vārdus, kas saistās ar Eiropas Savienību. Sīkāka informācija Darba lapā. Gaidām paveikto līdz 29. aprīlim. 30 klases izlozes kārtībā saņems balvas.
  • Sekot mums sociālajos medijos – Facebook un Eiropas Eksamens, kā arī Instagram.

 

Atzīmējiet kalendārā - 7., 8., 9. maijā “Eiropas eksāmens”!

“Eiropas eksāmenu” organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību Eiropas Kus-tība Latvijā.

Sīkāka informācija: Liene Valdmane, Eiropas Kustība Latvijā, [email protected], 22144144

Reklāmraksts