PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7303.jpeg
Foto: Publicitātes foto. Attēlā: EuroSkills 2014 Latvijas komanda.
Šodien sveikta Eiropas lielākā un prestižākā jauno profesionāļu meistarības konkursa EuroSkills 2014 Latvijas nacionālā komanda. 

To sadarbībā ar pedagogiem un nozaru speciālistiem izcilam sniegumam gatavoja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Medaļu ieguvējus, konkursa dalībniekus, nozaruspeciālistus, kā arī pedagogus un atbalstītājus, kas palīdzējuši konkursantiem sagatavoties nozīmīgajam starptautiskajam profesionālās sagatavotības pārbaudījumam, sveica Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un  WorldSkills Europe valdes pārstāve, Latvijas komandas vadītāja un VIAA direktore Dita Traidās.

Pasākumā tika pasniegts arī WorldSkills Europe atzinības raksts Certificate of Merit. To saņēma Ilze Brante par īpašu ieguldījumu organizācijas WorldSkills Europe izveidē un attīstībā, panākot Latvijas iestāšanos šajā organizācijā un esot mūsu valsts pirmajai oficiālajai delegātei. Šobrīd I.Brante ir Ogres tehnikuma direktore un joprojām aktīvi darbojas jauno profesionāļu zināšanu un izaugsmes sekmēšanā.

Tāpat Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), paužot gandarījumu par Latvijas jauniešu panākumiem, pasniedza sertifikātus, kas dāvās konkursantiem iespēju studēt šajā augstskolā bez maksas vai saņemt ievērojamu studiju maksas atlaidi, informē Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Ieva Lorence.

Latvijas jaunieši no konkursa, kas šogad norisinājās Francijas pilsētā Lillē, atgriezušies ar astoņām godalgām. Zelta medaļas un nomināciju Best of the Nation ir ieguvušas Annija Kalnbirze un Simona Zelča, kas startēja modes tehnoloģiju disciplīnā. Ekselences medaļas saņēmuši: pavārs Haralds Saušs, viesmīlis Mārtiņš Kukojs, grafiskā dizainere Līva Trasūne un web lapu dizainers Artūrs Krapāns. 

Atgādinām, ka 11 Latvijas jaunie profesionāļi no 2. līdz 4. oktobrim piedalījās konkursā EuroSkills 2014 Francijā, Lillē. Tajā var startēt jaunie profesionāļi vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā līdz 25 gadiem. Nosacījumi paredz, ka jaunietis tikai vienu reizi dzīvē drīkst startēt šajās sacensībās. Konkursu organizē WorldSkills Europe sadarbībā ar valsti, kurā sacensības notiek. Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu, demonstrēt un godināt jauniešu izcilību.