PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11836.jpeg
Foto: utnapistims / 123RF
27.aprīlī Kultūras ministrija godinās izcilākos kultūrizglītības iestāžu audzēkņus, pasniedzējus un koncertmeistarus.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 27.aprīlī plkst.12 notiks Kultūras ministrijas (KM) apbalvojuma pasniegšana kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem, viņu skolotājiem un koncertmeistariem, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) Sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Apbalvojums tiek piešķirts par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs. Šogad KM pateicības rakstu un naudas balvu saņems 48 audzēkņi un 49 pedagogi no 21 skolas.

Saņemtos 175 pieteikumus vērtēja (LNKC) direktores vietnieks kultūrizglītības jautājumos, Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, KM Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, LNKC Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Juris Kalnciems un Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa.

KM balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998. gadā. Ar šo Balvu Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic LNKC.

Vienlaikus ar KM balvu tiks pasniegta arī LNKC iedibinātā Cimzes balva, ar kuru godinās Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā - mūzikā, mākslā, dizainā un dejā.