PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

5782.jpeg
Foto: kzenon / 123RF
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien Latvijas izcilākajiem skolēniem un viņu pedagogiem pasniegs Ministru kabineta diplomus par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, informēja Ministru kabinetā.

Pasākums notiks plkst.10.00 valdības ēkā.

2017.gadā augstus sasniegumus matemātikas, informātikas, bioloģijas, fizikas un ķīmijas olimpiādēs guvuši 13 mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti. Tāpat pasākumā tiks sveikti olimpiāžu uzvarētāju pasniedzēji par būtisku un profesionālu darbu ar talantīgajiem skolēniem.

Olimpiāžu uzvarētāji un viņu pasniedzēji saņems Ministru kabineta diplomu un naudas balvu - kopumā 23 257 eiro apmērā, informē aģentūra LETA.

Apbalvošanas ceremonijā piedalīsies arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.

Starptautisko olimpiāžu uzvarētāju apbalvošana Latvijā notiks 20.reizi. Kopš 1998.gada Latvijas skolēni starptautiskajās olimpiādēs ir ieguvuši 11 zelta medaļas - septiņas informātikā, divas ķīmijā, kā arī pa vienai matemātikā un fizikā.