PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

KGLP (4).jpg
Foto: Publicitātes foto
Grāmata, kas radīta ar mērķi nodot veiksmīgo Latvijas uzņēmēju pieredzi nākamajai paaudzei. “Kā gūt panākumus Latvijā” ir iedvesmojoša lasāmviela vidusskolēniem, kuriem karjeras izvēle vēl tikai priekšā. Tā iedrošina un rosina spert reālus soļus savas personīgās izaugsmes virzienā.

 

“Tā nav tikai iedvesmas vai biznesa padomu grāmata – tas ir krājums, kas apkopo 14 reālu mūsu pašu vidū dzīvojošu cilvēku pieredzes stāstus par savas dzīves veidošanu, sekošanu aicinājumam, karjeras veiksmēm un neveiksmēm,” stāsta grāmatas autors Kārlis Ozols. “Protams, varam mācīties arī no Donalda Trampa, Stīva Džobsa un citiem pasaules līderiem, taču mums jāmācās arī no tiem cilvēkiem, kuri dzīvo, mācās un strādā tajā vidē, kurā esam arī mēs. Viņu stāsti var sniegt daudz reālāku priekšstatu par dzīvi karjerā un uzņēmējdarbībā, nekā studiju programmu pārskatīšana brošūrās,” atziņās dalās grāmatas autors. 

“Katrs no šiem stāstiem sniedz iedrošinājumu un paplašina redzējumu tiem cilvēkiem, kuri vēl tikai domā par savas karjeras izveidi. Tāpēc ceram, ka par grāmatas lasītājiem kļūs tieši vidusskolēni,” piebilst līdzautore Laura Vanaga-Mickeviča. “Grāmatā iekļautie stāsti spilgti parāda, ka panākumu gūšanas pamatā nav tikai veiksme vien – liela nozīme arī kļūdām, kas ir tikai normāla izaugsmes sastāvdaļa. Panākumus veido vienkārši ikdienas soļi – tādi kā studiju virziena izvēle un ikdienas treniņš klavierspēlē vai sportā. Protams, liela nozīme tiek piešķirta vecāku atbalstam, taču mūsu dinamiskajā pasaulē ne vienmēr tas ir iespējams, lai arī cik ļoti to vēlētos. Katram ir sava unikāla situācija un jāatrod tie spēka punkti, kas parāda virzienu, dod ticību saviem spēkiem, kaut vai attiecīgā brīdī palūgt padomu kādam, kurš uzklausīs. Nav vienotas panākumu definīcijas, tāpēc aicinu domāt ārpus ierastajiem rāmjiem un meklēt savu ceļu.”

Radot grāmatu, autoru mērķis bija atspoguļot dažādos cilvēku domāšanas veidus, un šķiet, tas ir izdevies. Grāmatā iespējams lasīt to, kā Andele Mandele radītāja Līva Jaunozola atvērusi veikalu vēl pirms uzņēmuma reģistrācijas; kā uzņēmuma Gemoss īpašniece un vadītāja Ieva Treija izcilā traukus katrā restorānā; kā Draugiem Group līdzīpašnieks Lauris Liberts pieņēmis darbā pirmo amerikāni; kā reklāmas aģentūras New Black īpašnieks un vadītājs organizējis slaveno Zemenes skrējienu futbola laukumā ar plikām krūtīm un daudzus citus.

Grāmata izdota ar Baltic International Bank atbalstu, un Latvijas ir pieejama grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī lasāma elektroniski aplikācijā Fabula.

Abi autori labprāt apceļo Latvijas skolas, un iepazīstina skolēnus ar grāmatu un tās varoņiem. Tāpēc, ja vēlies arī savā vai sava bērna skolā ienest daļu motivācijas un iedvesmas, sazinies un noorganizē izbraukumu ciemos. Plašāka informācija pieejama mājaslapā.

Reklāmraksts