PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

11013.jpeg
Foto: Publicitātes foto, Grindeks.
Jau astoto gadu 9.-12. klašu skolēni ir aicināti piedalīties „Profesiju dienās skolēniem” un novērtēt savas izredzes nākotnē kļūt par farmācijas nozares profesionāli. 

AS „Grindeks” rīkotā akcija norisināsies no 8. februāra līdz 8. martam un tā būs saistoša skolēniem, kuriem ir padziļināta interese par ķīmiju un ar to saistītajām zinātnēm.

Jau astoto gadu, no 8. februāra līdz 8. martam, AS „Grindeks” aicina 9.-12. klašu skolēnus, kuriem ir padziļināta interese par ķīmiju un ar to saistītajām zinātnēm, piedalīties „Profesiju dienās skolēniem” un novērtēt savas izredzes nākotnē kļūt par farmācijas nozares profesionāli.

Kā ierasts, jauniešiem būs iespēja pavadīt vienu darba dienu kopā ar izvēlētās jomas speciālistu, iepazīties ar amata pienākumiem un uzzināt, ko nozīmē būt par ķīmiķi, ķīmiķi-analītiķi, ķīmijas tehniķi-analītiķi, mikrobiologu, ražošanas farmaceitu, farmācijas tehnologu, farmaceitiskās produkcijas ražošanas operatoru, reaktora operatoru un reģistrācijas dokumentācijas izstrādes speciālistu.

Zīmīgi, ka jauniešiem būs iespēja gūt ne tikai teorētiskās zināšanas un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, bet arī iejusties speciālista lomā, praktiski darbojoties. Iepazīšanās ar uzņēmuma ražošanas iecirkņiem, laboratorijām un farmācijas ražošanas uzņēmuma specifiku dos jauniešiem izpratni par profesiju un iespēju novērtēt gatavību ar to saistīt savu turpmāko dzīvi.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Mēs vienmēr priecājamies savā pulkā uzņemt jaunus kolēģus un esam atvērti jauniešiem – skolēniem un studentiem, kas par savu studiju virzienu un nākotnes profesiju izvēlas dabaszinātņu nozares. Apzināmies, ka jauniešiem ne vienmēr ir viegli izvēlēties karjeras virzienu, jo šo izvēli ietekmē daudzi faktori – skolotāji, vecāki, draugi, kā arī paša jaunieša sekmes un intereses. „Profesiju dienas” ir „Grindeks” ieguldījums talantīgu speciālistu attīstības veicināšanā, un mēs esam gatavi palīdzēt, motivēt un ievirzīt jauniešus, parādot, ka ķīmijas un farmācijas nozare ir atvērta jauniem profesionāļiem.”

„Profesiju dienas skolēniem” 2017. gadā norisināsies no 8. februāra līdz 8. martam. Lai pieteiktos projektam, 9.-12. klašu audzēkņiem līdz 2017. gada 20. janvārim jāsūta motivācijas vēstule uz [email protected]. Motivācijas vēstulē jāatbild uz jautājumiem – kāpēc Tu vēlies tuvāk iepazīt „Grindeks” un kāpēc Tevi interesē konkrētā profesija? Ar pilnu profesiju aprakstu var iepazīties „Grindeks” mājaslapā.

Projektā „Profesiju dienas skolēniem” septiņu gadu laikā ir iesaistījušies 335 Latvijas jaunieši, turklāt interese par dalību projektā arvien pieaug – 2016. gadā „Grindeks” saņēma 117 skolēnu pieteikumus no 36 Latvijas pilsētām un novadiem, no kuriem, pēc skolēnu motivācijas novērtēšanas, uzaicinājumu piedalīties ieguva 40 jaunieši.

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – 1271 darbinieks. Vairāk nekā 74% darbinieku, kuri strādā Latvijā, ir augstākā izglītība.

„Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2016. gadā mācību praksi „Grindeks” izgāja 60 studenti.

Vairāk informācijas par uzņēmumu mājaslapā.

Sekojiet uzņēmuma informācijai interneta portālos: TwitterYoutube, FacebookDraugiem.lv

Kontakti „Profesiju dienu” interesentiem: AS „Grindeks” personāla attīstības speciāliste Ilze Virza-Holodņikova, tel.: 67083302, e-pasts: [email protected]