PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

7585.jpeg
Foto: Publicitātes foto. Attēlā: Talsu Valsts ģimnāzijas 12. klases skolniece Elīza Trama (no labās) pagājušā gada Profesijas dienās iepazinās ar ķīmiķa profesiju.
AS Grindeks aicina skolēnus, kuri interesējas par ķīmiju un farmāciju, līdz 20. janvārim pieteikties uzņēmuma rīkotajām Profesiju dienām, kas notiks no 4. februāra līdz 4. martam.

Šis ir jau sestais gads kopš uzņēmumā tiek realizēts šāds projekts ar mērķi veicināt jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē.

Grindeks aicina 9.-12. klašu skolēnus iepazīt profesijas, kas saistītas ar zāļu ražošanu. Uzņēmums jauniešiem piedāvā pavadīt vienu darba dienu kopā ar izvēlētās jomas speciālistu. Skolēniem būs iespēja iepazīties ar tādām profesijām kā ķīmiķis, ķīmijas tehniķis-analītiķis, ķīmiķis-analītiķis, mikrobiologs, ražošanas farmaceits, farmācijas tehnologs, farmaceitiskās produkcijas ražošanas operators, reaktora operators, iecirkņa vadītājs un iekārtu operators.

Lai pieteiktos Profesiju dienām, skolēniem jāsūta pieteikums un motivācijas vēstule uz [email protected]. Motivācijas vēstulē jāatbild uz jautājumiem – kāpēc Tu vēlies tuvāk iepazīt Grindeks un kāpēc Tevi interesē konkrētā profesija? Ar pilnu profesiju aprakstu var iepazīties Grindeks fonda Zinātnes uz izglītības atbalstammājaslapā.

Profesijas dienu ietvaros skolēniem būs iespēja piedzīvot praksē farmācijas nozares profesionāļu ikdienu, iejusties izvēlētās profesijas specifikā un saņemt atbildes no nozares speciālistiem uz interesējošiem jautājumiem gan par farmācijas nozari kopumā, gan par darba ikdienu farmācijas uzņēmumā, gan arī par karjeras iespējām. Grindeks profesionāļu vadībā skolēni tiks iepazīstināti ar dažādiem uzņēmuma ražošanas iecirkņiem, praktiski darbosies laboratorijās un gūs jaunu pieredzi, kas noderēs savas profesijas un studiju virziena izvēlē.

Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Mūsu uzņēmums aktīvi iesaistās jaunu farmācijas speciālistu izglītošanā ļoti dažādos veidos. Šis nu ir tas projekts, kas, manuprāt, ir ļoti būtisks, lai dotu iespēju jauniešiem ielūkoties savā potenciālajā nākotnes profesijā. Jauniem cilvēkiem ir svarīgi apzināties ne tikai to, ka ķīmijas un farmācijas nozarē darba mūsu valstī netrūkst, bet arī to, ka šo profesiju speciālisti Latvijā ir ļoti pieprasīti. Profesiju dienas ir mūsu uzņēmuma ieguldījums jaunu un talantīgu speciālistu attīstības veicināšanai.”

„Ik gadu, rīkojot Profesiju dienas, uzņēmums vēlas veicināt skolēnos interesi par ķīmiju, dabaszinātnēm un informēt tos par karjeras iespējām farmācijas nozarē. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, esam apzinājuši, ka uzņēmumā Grindeks pavadītā diena vidusskolēniem palīdz saprast, vai viņi tālākās studijas un savu karjeru vēlas saistīt ar ķīmiju un farmāciju. Turklāt nereti jaunieši, kas piedalījušies Profesiju dienās ir sekmīgi papildinājuši studentu rindas dabaszinātņu studiju programmās, atgriežoties uzņēmumā jau praktikantu statusā,” stāsta Grindeks Personāla departamenta vadītāja Ilva Bērziņa.

Jauniešu interese par Profesiju dienām ar katru gadu pieaug. Pērn projektā piedalījās 40 skolēni no 28 Latvijas pilsētām un novadu centriem. Kopumā piecos gados Profesiju dienās piedalījušies 178 skolēni.

Kontakti Profesiju dienu interesentiem: Ilze Virza-Holodņikova, AS Grindeks personāla attīstības speciāliste, tel.: 67083302, e-pasts: [email protected] 

Plašāka informācija  atrodama uzņēmuma mājaslapā.

Sekojiet uzņēmuma informācijai interneta portālos Twitter, Youtube, TwitterDraugiem.lv.