PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7763.jpeg
Gripas izplatības dēļ Daugavpilī nedēļas laikā sešās skolās atsevišķās klasēs apturēts mācību process. 

Poļu valsts ģimnāzijā mācību process uz nedēļu apturēts piecās, Centra vidusskolā - trīs, 16.vidusskolā - septiņās, 17.vidusskolā - divās, Saskaņas pamatskolā - trīs un 15.vidusskolā - trīs klasēs, ziņu aģentūru LETA informēja Daugavpils izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs.

Klasēs, kurās apturēts mācību process, skolā nav ieradušies vairāk nekā 20% apmācāmo.

Saistībā ar augsto saslimstību ar gripu Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izdevis rīkojumu par pretgripas pasākumu veikšanu. Rīkojumu par gripas profilakses pasākumiem izglītības iestādēs izdevusi arī Daugavpils izglītības pārvalde. Savukārt pilsētas kultūras iestādes sākušas izplatīt paziņojumus par plānoto masu pasākumu atcelšanu.

Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes vadītājai, profesionālās izglītības iestāžu, citu bērnu uzturēšanās iestāžu vadītājiem jāinformē atbildīgās institūcijas par gadījumiem, kad gripas saslimstības dēļ tiek apturēts mācību process, norādot iestādi, klasi vai grupu, kā arī gadījumiem, kad iestādē, klasē vai grupā slimo vairāk nekā 20% audzēkņu.

Rīkojumu par pretgripas pasākumiem Daugavpils mērs izdevis, pamatojoties uz Epidemioloģiskās drošības likuma 8.pantu, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra paziņojumu par gripas epidēmijas sākumu.

Vairākās pilsētās saslimstība ar gripu jau sasniegusi epidēmijas apmērus, tāpēc Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izziņojis gripas epidēmijas sākumu valstī.