PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Iespēja jauniešiem: attīsti uzņēmēju sevī ar konkursu “Bizness24h”
Iespēja jauniešiem: attīsti uzņēmēju sevī ar konkursu “Bizness24h”
Foto: Banku augstskolas studējošo pašpārvalde
Sākusies pieteikšanās ikgadējam uzņēmējdarbības uzsākšanas konkursam “Bizness 24h 2021”.

“Bizness24h” 2021. gadā norisināsies jau 13. reizi, sniedzot iespēju 1000 Latvijas jauniešiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem izmēģināt spēkus un pielietot savas zināšanas dažādu uzņēmējdarbības problēmsituāciju risināšanā. Konkursa kopējais norises laiks ir aptuveni 3 mēneši, kuru laikā ar dažādu uzdevumu palīdzību tiks atlasīti prasmīgākie jaunie uzņēmēji, lai konkursa finālā noskaidrotu komandu, kura iegūs “Biznesa Guru 2021” titulu. Lai spētu ievērot visus nepieciešamos drošības pasākumus, šoreiz konkurss tiks organizēts attālināti. Pirmā kārta norisināsies jau 2021.gada 4. februārī, pēc kuras tiks noteiktas līdz pat 100 veiksmīgās komandas jeb 300 dalībnieki, kuri turpinās cīņu konkursa otrajā kārtā. Savukārt tikai 25 prasmīgākajām komandām tiks sniegta iespēja aizstāvēt savas biznesa idejas konkursa fināla žūrijai un piedalīsies cīņā par galvenajām balvām.

Konkursa Bizness24h 2021 vadītāja, Banku augstskolas 4.kursa studente Elīna Peiseniece kā lielāko šī gada izaicinājumu saistībā ar konkursa organizēšanu min nenoteiktību, kas izriet no pasaulē valdošās pandēmijas. Uzsākot darbu pie konkursa organizēšanas, tika pieņemts lēmums Bizness24h 2021 organizēt attālinātā režīmā, kas ir ieviesis arī ievērojamas izmaiņas konkursa pamatkonceptā. Balstoties uz veiksmīgo pieredzi pagājušajā gada konkursa norisē, arī šoreiz konkursa pirmajā kārtā katra dalībnieku komanda strādās pie reāla case study jeb uzņēmuma gadījuma izpētes. Šoreiz konkursa dalībniekiem būs tas gods iepazīties ar uzņēmuma kāda cita Latvijā zināma uzņēmuma darbības specifiku un piedāvāt savas idejas gadījuma izpētes risinājumam. Taču vislielākās pārmaiņas piedzīvos konkursa otrā kārtā – dalībnieki tiks aicināti pārbaudīt savas prasmes, mācoties un pielietojot iegūtās zināšanas praksē e-komercijas un tiešsaistes pārdošanas maratonā vairāk kā 2 mēnešu garumā konkursa organizatoru pārstāvju vadībā.

Viens no konkursa mērķiem ir radīt jauniešos vēlmi un saskatīt iespējas, kā attīstīt savas biznesa idejas, tāpēc konkursa formāts ir balstīts uz dalībnieku izglītošanos uzņēmējdarbības jomā ar praktiskiem piemēriem jeb simulācijām. Ņemot vērā mūsdienās strauji pieaugošās e-komercijas tendences, konkursa organizatori ir apņēmušies apmācīt 300 jauniešus, lai tie gūtu visu nepieciešamo informāciju un attīstītu savas pārdošanas prasmes tiešsaistē, piedāvājot patērētājam savus vai citu radītos produktus. Tās finālistu komandas, kuru paveikto sniegumu divu mēnešu laikā visatzinīgāk novērtēs fināla žūrija, konkursa noslēgumā savā īpašumā iegūs uzņēmējdarbībai noderīgas balvas no konkursa galvenajiem atbalstītājiem.

Pieteikšanās un papildus informācija par ikgadējo uzņēmējdarbības uzsākšanas konkursu Bizness24h konkursa mājaslapā un Facebook lapā.