PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Iespēja skolām un jauniešu centriem  pieteikties Aizstāvības akadēmijas ievadsemināram
Iespēja skolām un jauniešu centriem pieteikties Aizstāvības akadēmijas ievadsemināram
Foto: pexels
Pasaules Dabas Fonds aicina skolas, arodvidusskolas, tehnikumus, koledžas, augstskolas, jauniešu centrus un citas izglītības iestādes no visas Latvijas līdz 11. oktobrim pieteikties Aizstāvības akadēmijas ievadsemināram. Seminārā skolēni, sākot no 8. klases, iepazīsies ar vides un dabas aktualitātēm Latvijā un pasaulē, kā arī gūs priekšstatu par veiksmīgu argumentāciju.

Šī ir iespēja desmit mācību iestādēm šogad iepazīties ar aktuālākajiem vides jautājumiem, to iespējamajiem risinājumiem un veiksmīgu argumentāciju divu mācību stundu garumā.

Pieteikšanās līdz 11. oktobrim, reģistrējoties saitē. Lai ievērotu valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus un spētu nodrošināt ievadsemināra norisi atbilstoši prasībām, mācību iestādei tiek sniegta iespēja izvēlēties semināra norisi klātienē vai attālināti.

Semināra pirmajā daļā Pasaules Dabas Fonds sniegs ieskatu par vides un dabas jautājumu aktualitāti šobrīd un problēmu iespējamajiem risinājumiem. Savukārt otrajā daļā jauniešu uzdevums būs iepazīties ar veiksmīgas argumentācijas un kritiskās domāšanas pamatprincipiem un uzdevuma formātā atklāt, kādas ir tipiskākās argumentācijas kļūdas, kas sarunā neļauj sasniegt vēlamo rezultātu.

Aizstāvības akadēmija ir Latvijā vēl nebijušas teorētiskas un praktiskas 15-25 gadu vecu jauniešu apmācības četru  mēnešu garumā par argumentētu interešu aizstāvību vides jautājumos.

Projektu “Jauniešu līdzdalības veicināšana un stiprināšana interešu aizstāvībā” finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina.