PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

coding-computer-developer-1181288.jpg
Foto: Pexels
Visiem Igaunijas pamatskolu skolēniem turpmāk būs iespēja bez maksas izmantot elektroniskās mācību grāmatas, piektdien paziņojusi Izglītības un zinātnes ministrija, norādot, ka līdz ar to viņu skolas somas kļūs vieglākas un mācības - interesantākas.

"Šodien sākas jauns posms Igaunijas izglītības vēsturē. Jaunās e-grāmatas visās mūsu valsts skolās pavērs jaunas iespējas gan mācīties, gan mācīt," norādījusi izglītības ministre Mailisa Repsa. "Mīļie vecāki un vecvecāki, tēvoči un krustmātes, jums tas pavērs iespējas pievienoties saviem bērniem zinību apguves ceļā."

Tuvākās nedēļas laikā interneta vietne, kurā bez maksas varēs iepazīties ar elektroniskajām mācību grāmatām, būs pieejama visās Igaunijas pamatskolās ar igauņu un krievu mācību valodu. Šīs grāmatas palīdzēs attīstīt digitālās prasmes un piedāvās nevis vienkāršu statisku mācību materiālu apkopojumu, bet vienlaikus kalpos arī kā darba vide un kā piezīmju burtnīcas.

Turklāt bērniem vajadzības gadījumā būs iespējams arī atgriezties pie agrāko klašu grāmatām, vai - gluži otrādi - apsteigt laiku un palūkoties, ko tad īsti mācās vecākajās klasēs, informē aģentūra LETA.

Bezmaksas digitālo grāmatu projektā Igaunijas valsts investējusi 1,4 miljonus eiro, un tas ir tikai viens no virzieniem skolēnu digitālo prasmju attīstīšanā. Skolām šobrīd jau tiek piegādāti jauni datori un projektori 12 miljonu eiro vērtībā, kas ļaus gan labāk izmantot e-grāmatas, gan apgūt citas jaunas zinības un iemaņas, piemēram, programmēšanu vai robottehniku.