PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

7213.jpeg
Foto: Saeimas Kanceleja
Bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzskata, ka lēmums par tikai trīs miljonu eiro piešķiršanu pedagogu darba samaksas celšanai ir pretrunā ar likuma burtu. 

Tāpat šis lēmums ir pretrunā arī ar partiju un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pirms vēlēšanām parakstīto memorandu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

I. Druviete paudusi sašutumu par to, ka valdība ignorējusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos līdzekļu pieprasījumus, pedagogu algu paaugstināšanai nepieciešamo 36 miljonu eiro vietā paredzot tikai trīs miljonus eiro: "Esmu ļoti vīlusies, uzzinot, ka, iespējams, līdzekļu nebūs. Tā nedrīkstētu būt."

I. Druviete cer, ka gan jaunā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, gan IZM komanda spēs rast argumentus, lai tomēr izcīnītu pieprasītos līdzekļus, kuru apjoms esot minimāls, lai nozare varētu normāli funkcionēt.

E-klase jau informēja, ka izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Jautāta par to, vai gadījumā, ja LIZDA tomēr nolems rīkot izglītības darbinieku streiku, lēmumu pieņēmušās partijas nesīs atbildību par tā sekām, I. Druviete norādīja, ka, lai gan reti kura nozare tik skaidri un bieži skaidrojusi nepieciešamību par nepieciešamajiem papildlīdzekļiem, streiks būtu galējais līdzeklis. Viņa gan arī uzsvēra, ka tieši izglītības un zinātnes nozare saskārās ar lielāko līdzekļu apjoma samazinājumu.