PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

8862.jpeg
Foto: dotshock / 123RF
27. pasaules informātikas olimpiādes zelta medaļas ieguvējs Aleksejs Zajakins grib ticēt, ka Latvijā var atrast normālu darbu, tomēr nav pārliecināts. 

Kā stāstīja A. Zajakins, kurš šogad absolvējis Rīgas 89.vidusskolu, tālāko izglītību paredzēts iegūt, studējot Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē, pēc augstskolas pabeigšanas cer palikt Latvijā, informē ziņu aģentūra Leta.

Jautāts, vai pēc olimpiādes vai pirms tam bijusi kāda interese no darba devējiem, A. Zajakins sacīja, ka darba piedāvājumi neesot bijuši un viņš arī nekur nestrādā. "Ja būs laba ideja, veidošu savu stārtapu," turpina A. Zajakins. "Tā ir laba opcija studiju laikā. Bet sākumā jau vajag to labo ideju."

Interese par programmēšanu radusies jau bērnībā. "Mans tēvs bija programmētājs, un sākotnēji bija interese par to, ko viņš dara," atceras A. Zajakins. "Pats programmēšanai pievērsos no sestās klases. Vēlāk sāku apmeklēt arī programmēšanas kursus, bet gatavoties un piedalīties olimpiādēs sāku no devītās klases."

"Skolā bija atsevišķas programmēšanas stundas, bet tās bija tikai 11. un 12.klasē, un tur neko jaunu neuzzināju," piebilst A. Zajakins.

Kā ziņots, augusta sākumā Kazahstānas pilsētā Almati noslēdzās 27.pasaules informātikas olimpiāde, kurā trīs skolēni no Latvijas izcīnīja vienu zelta un divas bronzas medaļas.

Saskaņā ar olimpiādes mājaslapā esošo informāciju zelta medaļu izcīnīja Rīgas 89.vidusskolas skolnieks Aleksejs Zajakins, bet bronzas godalgas ieguva Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Aleksejs Popovs un Kristaps Čivkulis.

Iepriekšējās olimpiādēs A. Zajakins jau bija ieguvis divas sudraba medaļas, A. Popovs - divas bronzas medaļas, bet K. Čivkulis sudraba.