PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

8879.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Trešdien, 19.augustā, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbinieki informēs par aktualitātēm šajā mācību gadā.

Pasākums notiks plkst.12 viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija. Tajā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, IZM valsts sekretāra vietniece - Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Evija Papule, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks un Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča, informē ziņu aģentūra Leta. 

Tāpat trešdien viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija notiks IZM organizētais forums vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu direktoriem un pašvaldību izglītības speciālistiem Izglītība krustcelēs: iespējas un izvēle. Forumu plkst.10.30 atklās izglītības un zinātnes ministre.

Forumā plānotas sarunas ne tikai par izglītības saturu Latvijā, bet arī Nīderlandes mācību programmu attīstības institūta direktora profesora Jana Van Den Akkera skatījums uz izglītības satura reformas norisi Nīderlandē, kā arī ieskats starptautisko salīdzinošo pētījumu rezultātos kvalitatīvas izglītības ieguves iespēju nodrošināšanas kontekstā.

Tāpat ar skolu direktoriem un pašvaldību pārstāvjiem darba sesijās tiks aplūkoti jautājumi par kompetenču pieeju izglītības saturā un iekļaujošu izglītību mūsdienīgā skolā. Savukārt paneļdiskusijā Kas ir kvalitatīva izglītība Latvijā notiks ekspertu un konferences dalībnieku diskusija par izglītības kvalitāti un to ietekmējošiem faktoriem.