PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

10195.jpeg
Foto: georgerudy / 123RF
Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā šodien no plkst.16 norisināsies seminārs "Sagatavojies darbam vasarā!". Tajā interesenti varēs uzzināt, kur un kā skolēniem meklēt darbu vasarā.

Tāpat arī interesenti varēs noskaidrot, kā labāk aizstāvēt savas darba tiesības, ziņu aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Seminārā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāve Kristīne Škornika stāstīs par vasaras nodarbinātības pasākumu skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Jaunieši vasarā varēs strādāt no viena līdz diviem mēnešiem, lai iegūtu darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi.

Savukārt Valsts darba inspekcijas pārstāve Zaiga Strode informēs par likumdošanu, kas saistīta ar bērnu un jauniešu nodarbināšanu.

Rīgas domes Īpašuma departamenta, kurā šovasar pieņems darbā 90 projektu asistentus, pārstāve Dana Janucina izstāstīs, ko darba devējs sagaida no skolēniem. D.Janucinas padomi būs noderīgi arī jauniešiem, kuri izvēlējušies darbvietas citās organizācijās vai uzņēmumos.

Seminārā aicināti piedalīties gan jaunieši, kuri jau pieteikušies NVA skolēnu vasaras darba programmā, gan tie, kuri vēl domā, kā lietderīgi pavadīt brīvo laiku vasarā.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesentus aicinām reģistrēties tiešsaistē  vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.