PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

TEVS—FB—ArKlasi.jpg
Foto: Mistrus Media filmu studija
5. septembrī pirmizrādi piedzīvojusi filmu studijas Mistrus Media jaunākā dokumentālā filma „Spiegs, kurš mans tēvs“.

Galvenā varone Ieva Lešinska-Geibere filmā stāsta par to, ko nozīmē piedzimt spiega ģimenē, nepārtraukti atrodoties aukstā kara aizskatuvē. Citiem vārdiem – viņa sniedz ieskatu notikumos, kas risinās 40 gadu senā pagātnē un daudziem ir noslēpumā tīti.

Šī gada rudenī paiet 30 gadi, kopš sabruka Berlīnes mūris. Šis notikums tiek uzskatīts par aukstā kara beigām, kas izraisīja izmaiņas visā pasaulē. Kas bija “aukstais karš” un kas bija “dzelzs priekškars”?  Kas mainījās pēc Berlīnes mūra krišanas Eiropā un pasaulē? Filma “Spiegs, kurš mans tēvs” aplūko kādas jaunas meitenes studentes dzīves stāstu. Viņa pati sev negribot tiek padarīta par aukstā kara otrā plāna notikumu varoni, tiek ierauta spiegu spēlēs, uz kurām viņai pašai jārod atbilde.

Īpašajos seansos vidusskolēniem tiek piedāvāta vēstures ievadlekcija pirms filmas - par to, kas bija aukstais karš, kāda bija dzīve Latvijā pirms Berlīnes mūra krišanas.

2019. gada 30. oktobrī plkst. 13:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē norisinās īpašais vidusskolēnu seanss ar vēstures ievadlekciju pirms tā un tikšanos ar filmas radošo komandu pēc filmas noskatīšanās. Lielā pieprasīju dēļ ir izveidots papildseanss šīs pašas dienas plkst. 10:00.

Pieteikt skolēnu grupas aicinām, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruņa numuru – 67313314.

Lai pieteiktu skolēnu grupas apmeklējumu uz seansu jums  piemērotākajā laikā Forum Cinemas kinoteātrī, lūgums rakstīt uz e-pastu: [email protected]

Lai pieteiktu grupas apmeklējumu Splendid Palace kinoteātrī, lūdzu sazināties ar: [email protected]

Filmas reklāmas rullītis pieejams šeit.

Pasākumu var apmeklēt programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros.

Reklāmraksts