PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

10504.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Projektā "Jēgpilni mājasdarbi" atvieglos skolēnu slodzi, tādējādi attīstot bērna pozitīvo attieksmi pret mācībām un nodrošinot skolēnu motivāciju mācīties. 

Vakar, 14.septembrī, tika prezentēts projekts "Jēgpilni mājasdarbi", kas tapis pēc desmit Rīgas vidusskolu iniciatīvas, sadarbojoties ar Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (LU PPMF) mācībspēkiem. Tā mērķis ir izstrādāt un praksē pārbaudīt mājasdarbu vietu un lomu bērnu mācīšanās procesā, kā arī veicināt skolēnu sasniegumu motivāciju.

Īstenojot projektu, skolas vēlas panākt, lai tiktu atvieglota skolēnu slodze, tādējādi attīstot bērna pozitīvo attieksmi pret mācībām un nodrošinot skolēnu motivāciju mācīties.

Divu mācību semestru laikā projekta dalībnieki apzinās mājasdarbu uzdošanas un pārbaudīšanas praksi, lai to mainītu atbilstoši bērnu vajadzībām un mūsdienu izglītības tendencēm, kā arī izstrādās un praksē pārbaudīs pedagoga darbības modeli, kurā mājasdarbu loma mainās, kļūstot par jēgpilnas mācīšanās sastāvdaļu.

Tāpat tiks veicināta skolēnu sasniegumu motivācijas attīstība, lai uzlabotu mācību sasniegumus un sekmētu radošu un izglītotu jauniešu skaita pieaugumu. Par mājasdarbu izmantošanu mācību procesā tiks uzklausīta arī Somijas pieredze, informē aģentūra LETA.

Projektā piedalās Rīgas Rīnužu vidusskola, Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Rīgas 84.vidusskola, Rīgas Juglas vidusskola, Rīgas 53.vidusskola, Rīgas 28.vidusskola, Rīgas 80.vidusskola, Rīgas Š.Dubnova Ebreju vidusskola, Rīgas 18.vakara (maiņu) vidusskola un Rīgas Teikas vidusskola.