PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9620.jpeg
Foto: Izaugsmes Forums / Publicitātes foto
Sestdien, 27. februārī, ar desmit labāko biznesa ideju prezentācijām noslēdzās uzņēmējdarbības konkurss vidusskolēniem Izaugsmes Forums 2016.

Tajā šogad piedalījās vairāk nekā 90 dalībnieku komandas no visas Latvijas.

Pirmo vietu izstādes Skola – 2016 ietvaros ieguva meiteņu komanda no Ogres, kas plāno attīstīt biznesa ideju par inovatīvu lietusmētelīšu ražošanu bērniem. Komanda saņēma 1000,- eiro naudas balvu un iespēju studēt augstākās izglītības programmās Juridiskajā koledžā un augstskolā RISEBA.  Otrās vietas ieguvējas - meitenes no Ventspils - attīsta ideju par dabiska lūpu balzāma ar īpašām sastāvdaļām ražošanu. Savukārt puiši no Alūksnes ar ideju par garšaugu kastēm ierindojušies godpilnajā trešajā vietā.

Visas fināla dalībnieku komandas saņēma jūras ceļojumus no A/S Tallink Latvija un grāmatas no apgāda Mansards. Projekta autorsJaroslavs Romanovičs projektā pārstāvētās idejas vērtē ar bažām par biznesa izglītības kvalitāti skolās: „Šogad ir bijis pirmais gads, kad mums kā konkursa rīkotājiem nācās atzīt, ka vidusskolās ir pazeminājusies biznesa izglītības kvalitāte. Esam gatavi rosināt diskusiju sabiedrībā un veikt pasākumus tās uzlabošanai, jo jauniešiem ir degsme par ideju, taču bieži vien skolā netiek iemācīti to virzības pamati, tādējādi daudzi perspektīvie projekti paliek ideju līmenī,” skaidro J. Romanovičs.

Izaugsmes Forums sastāv no četriem posmiem: iepazīšanās ar projektu, atlases, biznesa projektu nakts un noslēguma prezentācijas, kurās tika pārstāvētas komandas ar labākajām idejām. Atlase norisinājās 18. februārī Rīgā un tās ietvaros dalībnieki centās ieinteresēt žūriju par savu ideju lifta brauciena laikā. Desmit labākās komandas saņēma iespēju attīstīt savu biznesa projektu un prezentēt to fināla kārtā. Projektu rīko biedrība Izaugsmes forums.