PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10730.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Labklājības ministrijā (LM) ceturtdien, 20.oktobrī, iepazīstināja ar izdoto informatīvo izdevumu “Mans bērns – skolēns”.

Izdevums izveidots, lai veicinātu vecāku izpratni par bērnu emocionālo audzināšanu un attīstību no skolas gaitu uzsākšanas līdz pamatskolas beigām.

"Līdz skolēnu rudens brīvlaikam ir atlikušas vien divas dienas, un ar šo informatīvo izdevumu vēlamies vēlreiz akcentēt bērnu emocionālās audzināšanas un attīstības nozīmi, kurai līdzi jāseko ne tikai skolas gaitu laikā, bet arī no skolas brīvajās dienās. Skolas vecuma bērnu drošība un labklājība ir tēmas, kas ir aktuālas ne tikai skolēniem, viņu vecākiem un vecvecākiem, bet arī skolotājiem un citiem speciālistiem, kā arī visai sabiedrībai kopumā," preses konferencē uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs.

Informatīvā izdevuma mērķauditorija ir septiņus līdz 16 gadus vecie skolēni, viņu vecāki un vecvecāki, bet arī skolotāji un ikviens sabiedrībā, kuram rūp mūsu skolēnu emocionālā veselība, drošība un labklājība.

Informatīvajā izdevumā uzmanība ir pievērsta galvenajām pārmaiņām un aktuālajiem attīstības līkločiem, kas notiek ar katru bērnu, skolas gaitas uzsākot līdz agrīnajiem tīņa gadiem. Izdevumā atspoguļoti jautājumi, kas saistīti ar iejušanos skolā, spējām tikt līdzi mācību tempam. Tāpat sniegti padomi par to, kā palīdzēt bērnam, ja ir konstatēti uzvedības traucējumi un vardarbība skolā, kā runāt ar pusaudzi tīņu vecumā, kā atpazīt atkarības, kā pozitīvi disciplinēt bērnu, kā droši justies uz ielas, mājās, internetā, kā palīdzēt plānot nākotni.

Lai veicinātu vecāku izpratni par pozitīvo disciplinēšanu, pirmdien, 24.oktobrī plkst.17.00 centrā Dardedze notiks seminārs, kurā vecākiem par pozitīvo disciplinēšanu runās viena no grāmatiņas speciālistēm konsultantēm, psiholoģe Dace Bērziņa. Savukārt Džimbas drošības skoliņas speciālists stāstīs par drošības jautājumiem. Apmeklētāji bez maksas saņems padomu grāmatiņas, informē Marika Kupče, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja.

Savukārt ceturtdien, 27.oktobrī, plkst.14.00 atklās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Konsultatīvo nodaļu, kas sniegs konsultācijas un izstrādās atbalsta programmas bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes problēmām. Pieteikties konsultācijām un atbalsta programmas izstrādei bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes problēmām var jau no 2016.gada 3.oktobra, zvanot uz tālruni 67359129 vai rakstot. Klātienes konsultācijas nodaļa uzsāks sniegt no 2016.gada 1.novembra.

Informatīvo materiālu var lejuplādēt LM tīmekļa vietnē.