PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Izdota interaktīva “Bilžu vārdnīca”
Izdota interaktīva “Bilžu vārdnīca”
Foto: Latviešu valodas aģentūra
Latviešu valodas aģentūra izstrādājusi mūsdienīgu, noderīgu, vārdiem un bildēm bagātu interaktīvo bilžu vārdnīcu.

Vārdnīcā ietvertais vārdu krājums ir tematiski sadalīts un papildināts ar interesantiem uzdevumiem. Sākumā vārdnīcas lietotājs apgūst vārdu krājumu, tad izvēlas tematam atbilstošus uzdevumus un nostiprina zināšanas. Skolēnam tiek piedāvāti trīs dažāda veida uzdevumi:

  • Nosauc un pārbaudi! — apskati attēlu, izdomā vai skaļi nosauc attēlam atbilstošu vārdu, tad uzklikšķini uz attēla un pārbaudi savu atbildi;
  • Izvēlies attēlu! — izlasi vārdu un izvēlies tam atbilstošu attēlu. Ja uzklikšķināsi uz pareizā attēla — attēla otrā puse iekrāsosies zaļa, ja nepareizi — sarkana;
  • Izvēlies burtu! — apskati attēlu un izlasi vārdu zem tā. Uzdevums — no piedāvātajiem burtiem izvēlies vārdā trūkstošo burtu.

 

Interaktīvā bilžu vārdnīca bez maksas ir pieejama Latviešu valodas aģentūras mājaslapā.

Tuvākajā laikā “Bilžu vārdnīca” būs pieejama arī izmantošanai viedtālruņos. Bilžu vārdnīca ir izstrādāta ESF projektā Nr. 8.3.1.1/16 "Kompetenču pieeja mācību saturā".

Latviešu valodas aģentūra atgādina, ka vietnē Māci un mācies latviešu valodu pieejami vairāk nekā 400 noderīgi latviešu valodas apguves materiāli – spēles, interaktīvi mācību materiāli, videomateriāli, kā arī daudzveidīgi atbalsta materiāli pedagogiem.