PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5829.jpeg
Izglītības kvalitāti nosaka mācībspēku kvalifikācija un vēlme savas zināšanas nodot studentiem, taču ļoti svarīgi ir arī motivēti un ieinteresēti studenti, norāda Latvijas Universitātes (LU) rektors Mārcis Auziņš.

"Protams, ļoti svarīgi, lai būtu motivēti un ieinteresēti studenti, tādēļ ļoti aktīvi mēģinām sadarboties ar skolām, lai agrīnā periodā nākotnes studentiem parādītu, cik zināšanas ir interesantas, ka tās var būt pievilcīgas, atraktīvas, bet, protams, jāiegulda darbs, lai tās iegūtu," sacīja M. Auziņš.

Latvijā ir ļoti kvalitatīvi mācībspēki, kas ir pasaulē atzīti zinātnieki, sacīja M. Auziņš, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Viņš norādīja, ka Latvijā darbojas vairāk nekā 30 augstskolas, līdz ar to atbilde uz jautājumu, vai Latvijā iegūstamā augstākā izglītība ir pasaulē konkurētspējīga, nav viennozīmīga.

"Šis jautājums prasa nedaudz nenopietnu atbildi - kā vidējā temperatūra slimnīcā. Latvijā ir vairākas ļoti spēcīgas un konkurētspējīgas augstskolas, kuru kvalitāte absolūti neatpaliek no Rietumeiropas un ASV augstskolām. Saku to ar pilnu atbildību, un viena no tām ir arī Latvijas Universitāte," sacīja M. Auziņš.

Rektors stāstīja, ka pēdējos septiņus gadus Latvijas Universitāte cītīgi strādājusi un patlaban klasificēta vairākos spēcīgos pasaules universitāšu reitingos, kuros atrodama starp 5% pasaules labāko augstskolu.

M. Auziņš uzsver, ka augstskolas Latvijā ir ļoti dažādas, taču ir iespējams iegūt arī pasaules līmeņa izglītību.

"Mēs Latvijā diezgan bieži uz kaut kādu vienu tēmu uzsēžamies un drillējam. Protams, mums ir ļoti dažādas kvalitātes augstskolas un ļoti dažādas kvalitātes piedāvātās studiju programmas, bet Latvijā var atrast konkurētspējīgu augstāko izglītību," sacīja M. Auziņš.