PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

47166528612_7917f5ba3f_k.jpg
Foto: Valsts kanceleja
Šodien izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska dosies kārtējā darba vizītē uz Latgali, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

Kopš stāšanās ministres amatā I. Šuplinskai šī būs jau ceturtā vizīte uz kādu vietu Latgalē, reģionālajās vizītēs kopumā dodoties sešas reizes.

Šodien I. Šuplinska dosies uz Balvu novadu, kur paredzēta tikšanās ar Balvu, Rugāju, Baltinavas izglītības pārvaldes direktoriem, kā arī ar Viļakas ģimnāzijas darbiniekiem, novada vadību un izglītības pārvaldi.

Pirmā I. Šuplinskas vizīte uz Latgali notika vien pāris dienas pēc jaunās valdības apstiprināšanas, par vizītes galamērķi izvēloties Daugavpili. Pirmās valdības darba nedēļas noslēgumā viņa piedalījās reģionālajā strukturētā dialoga diskusijā "Kafija ar politiķiem", kā arī sarunā ar Daugavpils pašvaldības vadību par Daugavpils Futbola skolas turpmāko attīstību.

Nākamais brauciens uz Latgali notika februāra vidū, Krāslavā tiekoties ar Polijas izglītības ministri. Vēl pēc nedēļas, piektdienā, viņa bija viesojusies Rēzeknes novadā un Rēzeknes pilsētā. Tur ministre viesojās Tiskādu speciālajā internātpamatskolā, Maltas speciālajā internātpamatskolā, Rēzeknes 6.vidusskolā, Adamovas speciālajā internātpamatskolā, kā arī piedalījusies Rēzeknes novada pašvaldības Jaunatnes gada balvas laureātu apbalvošanas ceremonijā.

Kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā pieejamais ministres kalendārs, līdztekus četrām vizītēm uz Latgali notikušas vēl divas vizītes uz citām Latvijas vietām. Vienas vizītes galamērķis 15.februārī bija Valmiera, bet otras - Jelgava, kas tikusi apmeklēta 27.februārī.

Jau ziņots, ka līdz šim I. Šuplinskas pamatdarbība bijusi saistīta ar darbu Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (agrāk - Rēzeknes Augstskola). Kopš 2006.gada I. Šuplinska ir Latgaliešu Kultūras biedrības valdes locekle, informē aģentūra LETA.

Jaunajā konservatīvajā partijā I. Šuplinska iestājusies neilgi pirms 13.Saeimas vēlēšanām - 2018.gada jūlijā, kļūstot par partijas Rēzeknes nodaļas vadītāju. 13.Saeimas vēlēšanās I. Šuplinska startējusi no Latgales vēlēšanu apgabala, kur viņa bijusi JKP saraksta līdere. Vēlēšanās JKP Latgalē saņemot 8,77% balsu, I. Šuplinska Saeimā ievēlēta ar 9377 balsīm, saņemot 2026 plusus un 549 svītrojumus.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publicētā I. Šuplinskas amatpersonas deklarācija liecina, ka viņai pieder dzīvoklis Rēzeknē, kā arī 2005.gada izlaiduma vieglais automobilis "Honda CRV".