PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8762.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumus grozījumiem Izglītības likumā, paredzot izglītības programmu veidus papildināt ar Starptautiskā bakalaurāta diploma programmu, lemts Ministru kabineta komitejā.

Starptautiskā bakalaurāta diploma programma ir Starptautiskā Bakalaurāta organizācijas izstrādāta programma, kurā daļa mācību vielas tiek apgūta svešvalodā - angļu, franču vai spāņu.

Starptautiskā Bakalaurāta diploma programma pamatizglītības pakāpē un vidējās izglītības pakāpē ir starptautiski atzīta pamatizglītības, kā arī pasaules augstskolās un Latvijā atzīta vidējās izglītības programma. Šāda programma praksē jau tiek īstenota vairākās valsts ģimnāzijās.

Pamatizglītības programmā līdztekus obligātajam mācību saturam tiek piedāvātas astoņas priekšmetu grupas un vidējās izglītības programmā astoņi mācību priekšmeti saskaņā ar Starptautiskā Bakalaurāta diploma programmu. Šie mācību priekšmeti tiek pasniegti, izmantojot CLIL metodi - mācību satura un svešvalodas vienlaicīga apguve.

Starptautiskā Bakalaurāta diploma programmu vispārējā izglītībā īstenošanas finansēšana notiek no valsts budžeta līdzekļiem (pedagogu darba samaksa) un no skolēnu vecāku līdzmaksājumiem (programmas dalības maksa, maksa par eksāmeniem, maksa par mācību līdzekļiem u.c.), līdz ar to tas nerada ietekmi uz valsts budžetu, informē aģentūra LETA.

Par likuma grozījumiem vēl jālemj Saeimai.