PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

f64_izm_liela_gilde_20181116_27.jpg
Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas katrs izglītības un zinātnes ministrs ir atstājis būtisku nospiedumu izglītības, zinātnes, sporta, valodas un jaunatnes jomu attīstībā.

Izdarot sarežģītas izvēles un virzot atbildīgus lēmumus, kas nereti panākti cīņu un politisko kompromisu rezultātā.

Sagaidot Latvijas 100. dzimšanas dienu, Izglītības un zinātnes ministrija ir izveidojusi izstādi “Izglītības un zinātnes ministru fotostāsti Latvijas simtgadei”, kas atspoguļo izglītības un zinātnes ministru ieguldījumu iepriekšminēto jomu attīstībā laika nogrieznī pēc Latvijas neatkarības atgūšanas – sākot no 1990.gada līdz mūsdienām.

Skolām ir iespēja pietiekties savus skolēnus iepazīstināt ar šo Latvijas vēstures šķautni un tās personībām. Patlaban izstāde viesojas Murjāņu sporta ģimnāzijā. Pēc tam tā būs gatava doties uz kādu citu no skolām, kura būs izteikusi vēlmi to izstādīt. Pieteikties var, rakstot uz e-pastu [email protected].

Izstādē ir aplūkojami 15 izglītības un zinātnes ministru – Andra Piebalga, Jāņa Vaivada, Jāņa Gaigala, Māra Grīnblata, Jura Celmiņa, Kārļa Greiškalna, Jura Radzeviča, Inas Druvietes, Baibas Rivžas, Tatjanas Koķes, Rolanda Broka, Roberta Ķīļa, Vjačeslava Dombrovska, Mārītes Seiles un Kārļa Šadurska – fotogrāfijas, kas iemieso noteiktas ministru atmiņas, darbības laiku raksturojošu vidi un priekšmetus. Fotogrāfijas ir papildinātas ar aprakstiem, kuros akcentēti ministru darbības laikā aktualizēti jautājumi un pieņemtie lēmumi, kā arī atspoguļoti bijušo ministru šodienas iespaidi par ministru amatā pavadīto laiku.

Izstādes autori ir Valdis Ošiņš, Agnese Zarāne un Lāsma Šķestere.

Fotogalerija pieejama šeit.