PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

11980.jpeg
Foto: 123RF
Nākamajā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) publiskos karšu izdevniecības "Jāņu sēta" izveidoto ģeotelpiskās plānošanas platformu "Skolu karte".

Par jaunās platformas izveidi informējusi Izglītības un zinātnes ministrija.

Detalizēta interaktīva interneta vietne "Skolu karte" izstrādāta skolu tīkla pētījuma un attīstības modeļa gaitā. Tā sniedz informāciju par vairāk nekā 600 vispārizglītojošajām skolām Latvijā, to kvalitātes un kvantitatīvajiem rādītājiem. Skolu kartē būs pieejama informācija gan par skolēnu kopskaitu, gan skaitu atsevišķās klašu grupās. Detalizēta informācija veltīta skolu kvalitatīvajiem rādītājiem, tostarp obligāto, dabaszinātņu un pamatskolas eksāmenu indeksiem. Tāpat skolu karte ļauj uzzināt, kur un kāda sporta infrastruktūra pieejama reģionā.

IZM norādīja, ka jaunā platforma būs ērta lietotne ne tikai izglītības speciālistiem un lēmumu pieņēmējiem, bet arī sniegs papildu detalizētu informāciju vecākiem un skolēniem, lai izvēlētos sev vispiemērotāko skolu turpmākās izglītības ieguvei, kā arī veidotu optimālos maršrutus no dzīves vietas līdz izvēlētajai skolai.

Ar interaktīvo platformu IZM iepazīstinās preses konferencē otrdien, 11.jūlijā, plkst.10 IZM. Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un skolu tīkla attīstības modeļa pētījumu grupas eksperts ekonomģeogrāfs Jānis Turlajs.

Pašlaik IZM veic visaptverošu pētījumu, kura mērķis ir nodrošināt objektīvus datus, balstoties uz kuriem pašvaldībām būs iespēja veidot optimālu skolu tīklu. Kā norādīja IZM, pētījums palīdzēs īstenot izglītības politikas noteiktos virsmērķus, paaugstināt izglītības kvalitāti, izveidot efektīvu pārvaldības un finansēšanas sistēmu, līdztekus kompleksi risinot arī skolu tīkla attīstības un pieejamības, kā arī modernas mācību vides izveides un nodrošināšanas jautājumus. Pētījuma gala ziņojums plānots šā gada oktobrī, informē aģentūra LETA.