PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

38875675652_54ecfe466b_k.jpg
Foto: FOTO: Toms Norde, Kultūras ministrija
Izmaiņas skolēnu brīvlaikus pagaidām netiek plānotas, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts izglītības satura centra (VISC) direktors Guntars Catlaks.

Šobrīd paliekam pie esošās slodzes un mācību gada, viņš norādīja.

G. Catlaks arī atzina, ka atbalstītu mācību stundu vēlāku sākšanos, bet šobrīd tas ir pašvaldību un skolu kompetencē.

Raugoties uz tuvākajās dienās gaidāmajiem pirmajiem centralizētajiem eksāmeniem, G. Catlaks atzina, ka katru gadu ir gadījumi, kad dažu cilvēku neētiskas rīcības dēļ kaut kas tiek nopludināts. Viņš uzsvēra, ka VISC ir paredzējis drošības pasākumus un ir iespējams noskaidrot, kurā skolā pārkāpums noticis.

Savukārt runājot par jauno vidējās izglītības standartu, G. Catlaks sacīja, ka tā izstrāde ir finiša taisnē, no 2020.gada septembra skolas pakāpeniski sāks to ieviest.

Pēc viņa paustā, notiekot arī ļoti mērķtiecīgs darbs, lai palīdzētu skolotājiem saprast paradigmas maiņu izglītībā. Tiekot strādāts ar 13 000 līdz 14 000 skolotāju, informē aģentūra LETA.

Tāpat G. Catlaks uzsvēra, ka 7. un 9.klases posmā ir paredzēts daudz lielāks atbalsts jauniešiem viņu nākotnes stiprāko pušu apzināšanā. Atbalsts karjeras izglītībai ir īpaši nozīmīgs [..]. Būtībā izvēlēties 12.klasē ir par vēlu. Mēs gribētu, ka vidējās izglītības posms ir daudz koncentrētāks uz nākotnes redzējumu," sacīja VISC vadītājs.