PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7654.jpeg
Foto: mikelaptev / 123RF
Līdz šī gada 1.martam 12.klases skolēni var pieteikties 2015./2016.mācību gada Vītolu fonda administrētajām stipendijām.

Lai pretendētu uz kādu no stipendijām, kandidāta vidējai atzīmei jābūt 7,5 balles vai augstākai.Tāpat kandidātam ir jābūt vai nu jaunietim no maznodrošinātas ģimenes, bārenim, vai arī viņu audzina viens no vecākiem vai viņš ir no daudzbērnu ģimenes. Vēl pretendentam ir jābūt uzrādītiem izciliem panākumiem mācību olimpiādēs, aģentūru LETA informēja nodibinājuma Vītolu fonds valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.

Vītolu fonda administrēto stipendiju apmērs ir, sākot no 1500 eiro mācību gadā. Katrs fonda ziedotājs nosaka, kurai nozarei stipendija tiks piešķirta un cik liela summa stipendijā tiks izmaksāta.

2014./2015.mācību gadā ar Vītolu fonda administrēto stipendiju atbalstu studē 610 jaunieši, stipendijās saņemot vairāk nekā 1 000 000 eiro. Patlaban Vītolu fonds administrē 170 Latvijas uzņēmumu, organizāciju, fondu, kā arī privātpersonu no Latvijas, ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Austrālijas, Venecuēlas, Vācijas un Zviedrijas dibinātās stipendijas.

Kopš 2002.gada stipendiju ir saņēmuši vairāk nekā divi tūkstoši jauniešu no visiem Latvijas novadiem. Viņi jau ir atgriezušies fondā kā ziedotāji, īstenojot fonda vēlējumu: “Ar izglītību iegūt dzīvē tādu līmeni, lai vēlāk varētu palīdzēt citiem."

Plašāka informācija par pieteikšanos stipendijām publicēta Vītolu fonda mājaslapā.