PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10426.jpeg
Foto: photodeti / 123RF
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) jau ceturto gadu aicina izglītības iestāžu vadītājus piedalīties konkursā.

Konkursā iespējams novērtēt savas iestādes pedagogu darba vidi un iegūt arodbiedrības atzītu statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2016".

Konkursa mērķis ir veidot darba devēju lielāku izpratni par cienīgiem darba apstākļiem pedagogiem un veicināt darba vides pilnveidi, lai tā kvalitatīvi nodrošinātu pedagogu profesionālo darbību un apmierinātu sabiedrības vajadzības pēc kvalitatīvas izglītības.

Par pedagogiem draudzīgu var uzskatīt izglītības iestādi, kurā izveidota droša un sakārtota sociālā vide – savstarpējās attiecības, saskarsme, atbalsts, sadarbība, kontrole, stresa un vardarbības novēršana; fiziskā vide – lietas, telpas, darba vieta, aprīkojums, drošība, funkcionalitāte, ergonomika, atalgojums; kā arī informatīvā vide – simboli, nozīmes, informācija, reputācija.

Lai piedalītos konkursā, darba devējam līdz 2016.gada 30.septembrim elektroniski jāaizpilda pašvērtējuma anketa LIZDA mājaslapā, kā arī jāiesūta prezentācija par izglītības iestādi.

Konkursa žūrija noteiks uzvarētājus, ņemot vērā darba devēja pašvērtējumu un ekspertu atzinumu pēc konkrētiem kritērijiem - sociālā drošība un koplīgums, darba organizācija, infrastruktūra, darba kvalitātes veicināšana un personīgās izaugsmes iespējas, darba drošība un aizsardzība, mikroklimats un savstarpējās attiecības, reputācija, atalgojums, informē Juris Aksels Cīrulis, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvis.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 2016.gada novembrī. Uzvarētāji iegūs unikāla dizaina apliecinājumu un LIZDA atzītu statusu "Pedagogam draudzīgākā izglītības iestāde 2016".