PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6651.jpeg
Foto: jekyma / 123RF
Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzdevusi veikt pārbaudi par Krievijas Federācijas vēstnieka dāvināto grāmatu atbilstību izglītības standartam.

Krievijas Federācijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs grāmatas dāvinājis Rēzeknes 2.vidusskolai. Pārbaudi atbilstoši savai kompetencei veiks Izglītības kvalitātes valsts dienests un Valsts Izglītības un satura centrs (VISC), vēsta ziņu aģentūra LETA.

1.septembrī televīzijas raidījums TV3 ziņas atspoguļoja sižetu, kurā Krievijas Federācijas vēstnieks A. Vešņakovs 1.septembrī viesojās Rēzeknes 2.vidusskolā un uzdāvināja skolai krievu vēsturiskās prozas rakstnieka Valentīna Pikuļa izdevumus par 2.Pasaules karu un tā varoņiem.

Lai novērtētu šo materiālu atbilstību izglītības standartam, VISC izvērtēs un sniegs atzinumu par šo grāmatu izmantošanu izglītības un audzināšanas  procesā. Ja VISC konstatēs neatbilstību normatīvajos aktos noteiktajam, grāmatas skolā nedrīkstēs atrasties un tās nedrīkstēs izmantot izglītības procesā, informē Izglītības un zinātnes ministrija.