PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

9641.jpeg
Foto: nithid / 123RF
Ceturtdien, 3.martā, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA).

Tajā ministrs uzsvēra, ka jaunais pedagogu atalgojuma modelis būs izstrādāts, saskaņots ar sociālajiem partneriem un iesniegts Ministru kabinetā līdz mācību gada beigām, lai pedagogi, dodoties vasaras atvaļinājumā, būtu droši par atalgojuma pieaugumu, sākoties jaunajam mācību gadam, informē izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska padomnieks Mārtiņš Langrāts.

„Mērķis ir panākt, lai skolotāju atalgojums būtu augstāks par vidējo valstī sabiedriskajā sektorā. Jau šogad pedagogu atalgojuma palielināšanai valsts budžetā ir papildus 9 miljoni eiro un nākamajos gados 27 miljoni eiro. Es redzu arī labas iespējas rast papildus finanšu resursus, lai pedagogu atalgojums būtu virs vidējā sabiedriskajā sektorā,” tā par pedagogu atalgojuma jautājumu saka K.Šadurskis.

Tikšanās laikā ministrs un LIZDA pārrunāja arī citus aktuālus jautājumus pirmsskolas pedagogu atalgojuma jomā, augstākajā izglītībā un zinātnē.

Ministrs uzskata, ka sarunas ar LIZDA bija atklātas un konstruktīvas un tas ir pamats veiksmīga dialoga attiecību turpināšanai.