PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

62262049_10157253740556564_8887268473458130944_o.jpg
Foto: Iespējamā misija
Jaunajā mācību gadā skolās darbu sāks 35 izglītības programmas "Iespējamā misija" jaunie dalībnieki.

Pieteikšanos Iespējamās misijas 11.iesaukumā izsludināja pagājušā gada decembrī un tā noslēdzās šogad martā. Kopumā reģistrējās 451 kandidāts, bet pirmajā atlases kārtā piedalījās 150 kandidāti, ziņo aģentūra LETA.

No 150 kandidātiem 25% bijuši vīrieši, kas, kā uzsver programmas īstenotāji, norāda, ka ir izdevies uzrunāt vīriešus jomai, kurā viņi ir nepieciešami.

Četrās atlases kārtas tika vērtēta kandidātu motivācija, mērķtiecība, sekmes augstākajā izglītībā, zināšanas paredzamajā mācību priekšmetā, iepriekšējā darba un sabiedriskā darba pieredze, sasniegumi.

Programmas direktors Kārlis Kravis norāda, ka šogad "Iespējamā misijā" uzņemts rekordliels dalībnieku skaits. Pēc viņa paustā, dalībnieki ir pilni ar vēlmi bērniem skolās palīdzēt attīstīt viņu prasmes un pilnveidot zināšanas, jo cieši tic, ka katrs bērns var.

Jauno dalībnieku izziņošanā izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) atzīmēja, ka "Iespējamās misijas" ilggadīgā pieredze jauno skolotāju piesaistē un atlasē sniedz pārliecību, ka darbam skolās pievēršas augsti motivēti un līdera prasmēm apveltīti mūsdienīgi cilvēki, kuriem ir zināšanas savā mācību priekšmetā un vienlaikus ikkatram ir vēlme pilnveidoties un attīstīties tālāk. "Tas ir svarīgi ikviena mūsdienīga skolotāja veiksmīgai karjerai," viņa uzsvēra.

Programmas dalībnieki jūlijā uzsāks piecu nedēļu intensīvas mācības, kurās viņi apgūs pamata zināšanas pedagoģijā, mācību priekšmetu metodikā un procesu vadībā. Turpmākos divus gadus mācības turpināsies, un katram dalībniekam tiks nodrošināts individuāls profesionālais atbalsts.

Programmas īstenotāji uzsver, ka pieprasījums pēc "Iespējamās misijas" dalībniekiem skolās arvien ir augsts, par ko liecina aprīlī iesniegtie 180 vakanču pieteikumi no skolām visos Latvijas reģionos. Piesakoties gan jaunas skolas, gan tās, kurām jau bijusi pozitīva pieredze, strādājot ar programmas dalībniekiem.