PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

books-coding-computer-1181298.jpg
Foto: Pexels
Apgūt profesionālo vidējo izglītību Valmieras tehnikumā 2018./2019.mācību gadā apņēmušies teju 200 topošie speciālisti, kas ir lielākais uzņemto audzēkņu skaits pēdējo gadu laikā, informēja pašvaldībā.

Vispieprasītākās šogad bijušas loģistikas darbinieka, pavāra un programmēšanas tehniķa specialitātes, kurās uz mācību vietām rīkota izglītojamo atlase.

Mācībām atvērtas astoņas izglītības programmas, no kurām divas programmas ir pilnveidotas, savukārt, programmēšanas tehniķa profesijā audzēkņi skolas gaitas tehnikumā sāks pirmo reizi. Šī profesija tiek īstenota pirmo gadu un interesentu skaits jau bija lielāks par piedāvāto vietu skaitu, kas apstiprina šīs profesijas perspektīvu, informē aģentūra LETA.

Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša skaidroja, ka Valmieras tehnikuma mērķis ir piedāvāt apgūt profesiju, kas būs pieprasīta darba tirgū un nodrošinās darba iespējas pēc skolas pabeigšanas. Vienlaikus ļoti svarīgs aspekts ir kvalitatīvas vidējās izglītības iegūšana, lai pēc skolas pabeigšanas jaunieši būtu konkurētspējīgi, startējot arī konkursos uz studiju vietām augstskolās.