PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10202.jpeg
Foto: utah778 / 123RF
Lai jaunie speciālisti ātrāk nonāktu darba tirgū, rezidentūru otro reizi, ja tā jau apgūta kādā citā medicīnas specialitātē, varēs mācīties īsāku laiku.

To paredz valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos, kas nosaka ārstniecības personu un studējošo kompetenci ārstniecībā un šo personu teorētisko un praktisko zināšanu apjomu, informē ziņu aģentūra LETA.

Līdz ar to ārstiem, kuri jau apguvuši kādu no medicīnas specialitātēm, citas specialitātes apgūšana prasīs īsāku laiku. Grozījumu rezultātā jaunie speciālisti ātrāk nonāks Latvijas darba tirgū, kas var veicināt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību valsts iedzīvotājiem, norāda Veselības ministrija.

Grozījumi izstrādāti, lai veiktu izmaiņas atbilstoši saņemtajiem ārstniecības personu profesionālo organizāciju ierosinājumiem attiecībā uz noteikumos ietvertajiem ārstniecības personu kompetenču aprakstiem - ārstu un zobārstu pamatspecialitāšu, apakšspecialitāšu un papildspecialitāšu kompetenču aprakstiem, uz atsevišķu specialitāšu apmācības ilgumiem un masiera kompetences aprakstu.

Ja ārsts iepriekš būs apguvis kādu no internās medicīnas specialitātēm, piemēram, nefrologa vai gastroenterologa, tad, apgūstot internista pamatspecialitāti, atbilstoši noteikumiem tiks piemērots saīsināts mācību periods, ieskaitot iepriekš iegūtās zināšanas, paredz noteikumi.