PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6526.jpeg
Foto: amasterpics123 / 123RF
Ar izlaidumu sestdien, 16. augustā,  noslēgsies jau trešais jauniešu attīstības programmas Go Beyond iesaukums. 

Uzreiz arī tiek sākta pieteikumu pieņemšana jaunajam iesaukumam. Jaunieši vecumā no 18 līdz 23 gadiem programmai var pieteikties līdz 13. septembrim vietnē www.gobeyond.lv.

Go Beyond startēja 2011. gada jūnijā, tās mērķis ir uzlabot jauniešu profesionālās un sociālās prasmes, konkurētspēju darba tirgū, kā arī popularizēt neformālo izglītību Latvijā. Programma ilgst 10 mēnešus un sastāv no trim daļām: personīgās attīstības semināra, sociālajiem projektiem komandās un individuālā projekta realizācijas, vēsta laikraksts Diena.

2014. gada programmas pirmajos trijos mēnešos jaunieši kopā ar Rimi Latvia, GlaxoSmithKlineLatvia, Latvijas SOS bērnu ciematu asociāciju, Runājot par alkoholu un Sorosa fonduLatvija strādāja pie grupu sociālajiem projektiem, lai cīnītos ar jauniešu atkarībām, zemo nodarbinātību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai palīdzētu bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm un mazinātu sociālo atstumtību reģionos.

Pēdējo pusgadu katrs programmas dalībnieks izstrādāja savu individuālo projektu, kura izvēle bija paša jaunieša rokās, – tie bija gan sociāli, gan izglītības un biznesa projekti. Vienīgais nosacījums – projektam ir jābūt gana izaicinošam, lai jaunietis varētu attīstīt laika plānošanas prasmes, komunikācijas, stratēģiskās, organizatoriskās un citas iemaņas. Go Beyond 2014. gada dalībnieki veidoja savus lauksaimniecības, dizaina un modes uzņēmumus, attīstīja jauniešu prasmes Rojā, Liepājā un Gulbenē, domāja par jauniešu izglītošanu veselības jomā, IT un radošajās industrijās, kā arī uzlaboja vidi bērnunamā.