PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jaunieši tiek aicināti piedalīties audio īsizrāžu konkursā
Jaunieši tiek aicināti piedalīties audio īsizrāžu konkursā
Foto: Daugavas muzejs
Daugavas muzejs par godu teātra mecenāta Oto Hermaņa fon Fītinghofa 300. gadu jubilejai organizē jauniešu audio īsizrāžu konkursu “Stāsti manim, Daugaviņa”. Piedalīties tiek aicināti izglītības iestāžu 7.-12. klašu skolēni.

Lai piedalītos konkursā, jauniešiem: jāsacer lugu par patiesiem vai fiktīviem notikumiem, kas saistīti ar dzīvi pie Daugavas, Doles muižu vai tajā dzīvojošajām vēsturiskajām personībām; jāiestudē un jāieraksta audio īsizrāde; jāsagatavo audio īsizrādes plakāts un konkursa darbs jāiesūta uz Daugavas muzeja e-pastu līdz 2022. gada 15. aprīlim. Konkursa darbu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā Daugavas muzeja darbinieki atlasīs 10 labākos darbus, kuri konkursa otrajā kārtā tiks publicēti muzeja sociālajos tīklos, kur tos vērtēs sociālo tīklu lietotāji un Daugavas muzejs pasākumu apmeklētāji.

Uzvarētāji tiks noskaidroti līdz 2022. gada 31.maijam. Pirmās vietas ieguvēji saņems ielūgumus uz konkursa ģenerālsponsora – Ģertrūdes ielas teātra – izrādi. Visu pirmo trīs vietu ieguvējiem būs iespēja piedalīties Roadgames orientēšanās spēlē “Salaspils” un pavadīt brīvdienu Daugavas muzejā: piedalīties piedzīvojumu spēlē “Laivas atslēga”, apmeklēt muzeja ekspozīcijas un parku, uzturēties vienā no muzeja atpūtas vietām.

Konkursa mērķi ir veicināt sabiedrības dziļāku interesi par vēsturi un teātra mākslu, attīstīt jauniešu radošā darba iemaņas, padarīt jauniešu jaunradi pieejamu sabiedrībai un veicināt radošo darbu izstrādi formātos, ko iespējams radīt sociālās distancēšanās apstākļos un kuri ir pieejami attālināti.

Konkursa nolikumu skatīt šeit.

Oto Hermanis fon Fītinghofs (1722. 3. decembris - 1792. 24. jūnijs) bija slavens Vidzemes politiķis un mecenāts, Krievijas impērijas slepenpadomnieks, “Medicīnas kolēģijas” ģenerāldirektors Pēterburgā, kas atbilst mūsdienu Krievijas Veselības ministrijai. Savu labo sakaru dēļ vēsturē pazīstams kā „Vidzemes pusķēniņš”. Barons Fītinghofs bija Rīgas pirmā pastāvīgā teātra izveidotājs, teātra biedrības dibinātājs un Doles muižas – Daugavas muzejs ēkas – īpašnieks laikā no 1756.-1761.gadam, kad sākts veidot muižas parku un, pēc nostāstiem, izveidots arī brīvdabas teātris.