PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jaunieši tiek aicināti piedalīties mentālās veselības konferencē - Iekšējā pasaule
Jaunieši tiek aicināti piedalīties mentālās veselības konferencē - Iekšējā pasaule
Foto: Klubs māja
Biedrība “Klubs “Māja” – Jaunatne vienotai Eiropai” 15. janvārī no plkst. 11.00 līdz 16.30 rīko mentālās veselības konferenci “Iekšējā pasaule”, lai pievērstu uzmanību un veicinātu izpratni svarīgām tēmām, kas ietver mentālās veselības aktualitātes. Konferences mērķis ir aktualizēt dažādus jautājumus, kas skar ikviena mentālo veselību un veidot jauniešiem izpratni par rīkiem kā stiprināt mentālo veselību.

Kopš Covid-19 pandēmijas sākuma jauniešu vidū ir redzams, ka strauji pasliktinās mentālā veselība, kas noved līdz dažādām sekām - palielināts stress, motivācijas trūkums un nomāktība ikdienā. Tāpēc ar šīs konferences palīdzību vēlamies sniegt atbalstu un rīkus, kas jauniešiem palīdzēs izprast sevi un savas vajadzības, lai veicinātu savas iekšējās pasaules labklājību.

Konferences laikā būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus par mobingu skolā , pārvarēšanas mehānismiem un trauksmes lēkmēm, par kuriem runās sabiedrībā zināmas personas, kā Edgars Fresh, Ofēlija Spektore un Marija Cīrule. Šie pieredzes stāsti jauniešiem ļaus gan labāk izprast problēmu būtību, gan arī uzzināt rīkus, kā atrisināt konkrētas problēmas.

Papildus iedvesmas stāstiem būs dzirdamas vairākas prezentācijās par “Kā apzināt savu labbūtības līmeni” (Lauma Žubule), “Internets un pašsajūta ” (Reinis Širokovs) un “Ko man darīt ikdienā, lai uzlabotu mentālo veselību” (Jānis Jākobsons). Prezentāciju laikā tiks sniegti konkrēti veidi kā uzlabot savu emocionālu labklājību ar piemēriem un potenciāliem risinājumiem.

Kā arī konferences laikā būs iespēja dzirdēt paneļdiskusiju par to kā rast motivāciju un nepazaudēt sevi, kurā piedalīsies Rolands Eglītis, Ulvis Kravalis un Andis Poļaks. Šī tēma it sevišķi tika pieprasīta no jauniešu puses, tāpēc vēlējāmies dot iespēju dzirdētu skatu punktu no dažādu ekspertu puses.

Konferences laikā ikviens brīvi varēs uzdot sev interesējošus jautājums gan publiski Klubs “Māja”  tiešraidē kas tiks raidīta Facebook un Instagram profilos, gan arī anonīmi. Ekspertiatbildēs uz jautājumiem savu prezentāciju, stāstu vai paneļdiskusiju beigās. Aicinām uzdot visu veidu jautājumus runātājiem, ja tādi ir pašlaik vai rodas konferences laikā.

Konferenci būs iespējams skatīties Facebook profilā tiešraidē un Instagram profilā. Vairāk informācija ir pieejam Facebook profilā.