PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9354.jpeg
Foto: goodluz / 123RF
Jaunieši aicināti pieteikties profesionālās izglītības programmās, kurās gada vai pusotra gada laikā bez maksas var iegūt darba tirgū pieprasītu profesiju. 

Valsts izglītības attīstības aģentūrā, mācības 2016.gada sākumā piedāvā sākt 29 profesionālās izglītības iestādes, piedāvājot apgūt 56 dažādas profesija, informē Valsts izglītības attīstības aģentūrā.

Līdz šim Jauniešu garantijas programmu absolvējuši jau 1793 jaunieši.

Lai bez maksas iegūtu profesiju kādā no Jauniešu garantijas izglītības programmām, jaunietim jābūt vecumā no 17 līdz 29 gadiem ar pamatskolas, vidusskolas vai vidējo profesionālo izglītību.

2016.gada ziemas uzņemšanā var pieteikties arī tie jaunieši, kas strādā algotu darbu vai ir pašnodarbināti. Pieteikties mācībām var arī tie jaunieši, kas mācās vakarskolā, iegūst vidējo izglītību tālmācībā vai studē nepilna laika studiju programmās.

Mācības programmā ļauj saņemt dažāda veida atbalstu, tai skaitā stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī. Audzēknim tiek nodrošināti nepieciešamie mācību līdzekļi, bezmaksas dzīvošana dienesta viesnīcā, karjeras atbalsta pasākumi. Mācības ietver arī 15 nedēļu ilgu kvalifikācijas praksi, kuras laikā tiek apmaksāti ceļa izdevumi un naktsmītne, ja tas pamatoti nepieciešams.

Atsevišķās Jauniešu garantijas mācību programmās tiek īstenotas darba vidē balstītas mācības.

Dokumentus izvēlētajā profesionālās izglītības iestādē var iesniegt līdz mācību sākumam. Pusotru gadu ilgajās profesionālās izglītības programmās mācības sāksies 11.janvārī, savukārt gadu ilgajās programmās - 22.februārī.