PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6299.jpeg
Foto: dnfstyle / 123RF
Skolēnu vasaras brīvlaikā Rīgas bērni un jaunieši tiek aicināti iesaistīties brīvā laika aktivitātēs, kas tiek organizētas gan pilsētas centrā, gan apkaimēs.

Bērni un jaunieši ir gaidīti Rīgas skolu sporta laukumos un sporta zālēs, lai sportiski aktīvi un lietderīgi pavadītu brīvlaiku, apgūstot jaunas fiziskas prasmes, pilnveidotu iemaņas sev interesējošā sporta veidā, kā arī konsultētos par patstāvīgas vingrošanas pamatnosacījumiem. Vasaras gaitā šādu iespēju piedāvās 40 izglītības iestādes, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tāpat vasarā turpina darboties aptuveni 20 brīvā laika centri un istabas pie izglītības iestādēm.

Ikvienu interesentu aicina arī nevalstiskās organizācijas, kuras piedāvā aptuveni 18 dažādus projektus, kuros būs iespēja bez maksas apgūt dažādu sporta veidu pamatprasmes, apmeklēt treniņu nodarbības, iesaistīties turnīros, apgūt velosipēda drošas braukšanas noteikumus, klinšu kāpšanas prasmi, attīstīt savas spējas fotografēšanā, gleznošanā, veidot izstādes, kā arī izzināt savu tuvāko apkārtni, piedaloties pilsētorientēšanās aktivitātēs, iepazīt Rīgas muzeju krājumus, piedalīties laivu braucienā, parādīt savu talantu literatūrā, mūzikā, vēstures zinībās, doties ekskursijās pa pilsētas apkaimēm, interesantām, neparastām vietām un piedalīties citos aizraujošos piedzīvojumos.

Informācija, tostarp projektu apraksti, norises vietas un laiki, kā arī atbildīgo personu kontakti pieejami interneta vietnē www.e-skola.lv, sadaļā Aktuāli.

Tāpat bērni un jaunieši šovasar tiek gaidīti arī Rīgas Centrālajā bibliotēkā un 26 tās filiālbibliotēkās, lai piedalītos konkursos, viktorīnās un dažādos interesantos un saistošos pasākumos.