PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

44926766241_edbb6162b4_o.jpg
Foto: Valsts izglītības attīstības aģentūra
Starptautiskajā jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2018" Budapeštā 28 valstu konkurencē Latvijas komanda ir ieguvusi vienu zelta, vienu sudraba medaļu un trīs medaļas par izcilu sniegumu, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Keiča.

Ar augstāko novērtējumu un zelta medaļām "EuroSkills 2018" eksperti novērtēja Latvijas komandas konkursantu - apģērbu izgatavotājas Elīnas Skrindževskas un tērpu dizaineres Lauras Kreivinas - sniegumu. Sudraba medaļu izcīnīja skatlogu noformētāja Luīze Mihailova, savukārt medaļas par izcilību ieguva smago spēkratu apkopes speciālists Jānis Ozols, jaunie profesionāļi informācijas un komunikācijas tehnoloģijās Igors Būmanis un Ričards Trofimovs, kā arī mājaslapu izstrādātājs Gustavs Rācenājs.

Jaunie profesionāļi zināšanas apgūst Rīgas Tehniskajā koledžā, Jelgavas Amatu vidusskolā, Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolā, Liepājas Mākslas un dizaina vidusskolā un Priekuļu tehnikumā.

VIAA skaidro, ka 12 Latvijas komandas dalībnieki trīs dienas saspringtos konkurences apstākļos veica sarežģītus starptautiska līmeņa uzdevumus desmit profesionālo prasmju konkursos: modes tehnoloģijās, skatlogu noformēšanā, grafikas dizainā, informācijas un komunikācijas tehnoloģijās, mājaslapu izstrādē, flīzēšanā, elektriskajās instalācijās, smago spēkratu apkopē, ēdienu gatavošanā un restorāna pakalpojumos. Kopskaitā konkursā piedalījās 525 jaunie profesionāļi no 28 valstīm.

Lielākā konkurence šogad bija pavāru un frizieru profesijās - attiecīgi 24 un 22 dalībnieki. Savukārt komandās no Krievijas, Austrijas, Zviedrijas, Ungārijas un Nīderlandes bija lielākais dalībnieku skaits. "EuroSkills 2018" pulcēja ap 70 000 apmeklētāju, 350 mediju pārstāvju un 700 brīvprātīgo, informē aģentūra LETA.

VIAA direktore Dita Traidās norāda, ka medaļas ir pierādījums tam, ka profesionālā izglītība Latvijā ir starptautiski konkurētspējīga un sagatavo jauniešus, kuri augstu profesionālo standartu konkursā spēj apliecināt savu prasmju izcilību.

Latvijas dalību konkursā "EuroSkills 2018" nodrošina VIAA.