PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas sadarbība ar Latgales vēstniecību "Gors" - koncertā “Mediņu laboratorija”
Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas sadarbība ar Latgales vēstniecību "Gors" - koncertā “Mediņu laboratorija”
Foto: Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola
Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola (JMRMV), Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskola (JIRMV) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) 30.martā apvienosies Latgales vēstniecībā “Gors” ar koncertu “Mediņu laboratorija”.

Koncerts "Mediņu laboratorija Sn S2+Be1+Ba Br”" veidots kā ķīmiska formula, kurā savienosies trīs muzikāli elementi, kurus katrs savā laikmetā un dzīves nogrieznī radījuši trīs komponisti – Vīnes klasiķis Ludvigs van Bēthovens, franču romantiķis Kamils Sensānss un mūsu pašu Pēteris Barisons. Programmā izskanēs Ludviga van Bēthovena 1. simfonija, Kamila Sensānsa 2. klavierkoncerts, kā arī Pētera Barisona kantāte korim un orķestrim "Brīnumzeme".

Koncertā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas apvienotais koris un simfoniskais orķestris. Solisti – JMRMV 4.kursa Taustiņinstrumentu nodaļas audzēkņi - Marija Virki (klavieres) un Aleksandrs Komka (klavieres), JMRMV Vokālās nodaļas pedagogs, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta solists, baritons Kalvis Kalniņš. JIRMV audzēkņi un pedagogi, diriģents –JVLMA profesora Andra Vecumnieka simfoniskā orķestra diriģēšanas klases 8. semestra students Vilhelms Georgs Vācietis, kas ievieš jaunu muzikālo redzējumu par skaņdarbiem un veicina audzēkņu profesionāli muzikālo attīstību, iedrošinot sadarboties jaunajiem mūziķiem un sniedzot profesionālu muzikālu baudījumu koncerta apmeklētājiem. Šis pasākums ir iekļauts kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”, kas nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības, paplašinot redzesloku un apgūstot mācību saturu.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola ir lielākā profesionālās vidējās izglītības iestāde Latvijā, kurā jauniešiem ir iespēja iegūt apgūt akadēmisko mūziku, džeza un populāro mūziku un mūzikas vēsturi un teoriju pie izciliem pedagogiem.