PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

9246.jpeg
Foto: ximagination / 123RF
Ja vienas izglītības iestādes visi pedagogi izvēlēsies piedalīties streikā, skolēniem skola nebūs jāapmeklē, bet mācību stundu kavējumi būs attaisnoti. 

Gadījumā, ja skola izvēlas nepiedalīties streikā, tad gan skolēniem nav pamata uz mācībām nedoties, norādīja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāvis Maksims Platonovs. Tomēr, ja kādā izglītības iestādē tikai daļa pedagogu izvēlēsies streikot, mācību iestādes vadībai būtu jānodrošina mācību process, balstoties uz izmaiņām darbā esošo pedagogu sastāvā. Arī šajā gadījumā skolēniem būtu jāapmeklē mācību stundas, informē ziņu aģentūra LETA.

Taču galīgo lēmumu par mācību procesa organizēšanu streika dienā pieņem pati izglītības iestāde, līdz ar to tām laicīgi irjāinformē skolēni un viņu vecāki par to, vai bērniem jānāk uz skolu, pauda M.Platonovs.

Šāda kārtība attiecas arī uz pirmsskolas izglītības iestādēm.

Taujāts par to, vai skolēni drīkst nākt uz skolu, ja pedagogi streiko, M.Platonovs atbildēja, ka, tiklīdz skolēns ieiet skolā, par viņu kādam jāuzņemas atbildība, bet, tā kā pedagogi streika laikā nepilda savus amata pienākumus, skolēnus neviens neuzmanīs, līdz ar to skolēniem, ja skola piedalās streikā, uz mācību iestādi nav jāiet.

Kā līdz šim informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA), skolu, kuras piedalīsies streikā, saraksts varētu būt zināms šonedēļ.

E-klase jau informēja, ka LIZDA padome ārkārtas sēdē vienojās par vienas dienas brīdinājuma streiku 27.novembrī.