PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

10630.jpeg
Foto: rilueda / 123RF
No 10. līdz 14.oktobrim 25 Latvijas pilsētās un novados notiks Karjeras nedēļa. Tās tēma šogad ir "ES BŪŠU darba tirgū".

Jaunieši tika aicināti iepazīt mūsdienu darba tirgu, tā prasības un daudzveidīgo piedāvājumu. Pirmo reizi Karjeras nedēļa notiks arī Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē, informē VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas pārstāve Kristīne Keiča.

"Katru gadu Karjeras nedēļa aktualizē savlaicīgas un apzinātas tālākās izglītības un karjeras izvēles nozīmi. Tas ir viens no stūrakmeņiem veiksmīgas personiskās dzīves veidošanā, par ko jauniešiem jāsāk domāt jau skolas laikā," skaidro Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās. "Jauniešiem ļoti svarīga šķiet profesijas izvēle, taču tikpat būtiska ir prasme atrast piemērotu darbu un veidot profesionālo karjeru, kas sniedz gandarījumu. Tas prasa laiku, iemaņas un zināšanas par darba tirgu, tā tendencēm un noteikumiem, tāpēc šogad izceļam darba tirgus izzināšanas tēmu," stāsta D.Traidās.

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados - Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā, Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

Karjeras nedēļas pasākumu programma 25 Latvijas pilsētās un novados pieejama interneta vietnē.