PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

pexels-photo-301977.jpeg
Foto: Pexels
Tuvojoties ērču aktivitātes sezonai svarīgi atcerēties par piesardzību un laikus veikt nepieciešamās vakcinācijas potes, lai pasargātu sevi un bērnus no ērču encefalīta.

Ērču aktivitātes sezonā īpašu uzmanību pievērst bērniem, jo ērces mīt ne tikai mežā, bet arī pilsētas parkos un mazdārziņos. Bērni, kas rotaļājas svaigā gaisā, tām ir ideāls mērķis. Mediķi iesaka vakcinēt bērnus pret ērču encefalītu sākot jau no 1 gadu vecuma.

“Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produkta vadītājs Arnolds Linītis uzsver: “Latvijā inficētas ir ap 30% no visām ērcēm, līdz ar to saslimstības risks ir ļoti augsts. Ērce ir kukainis, kurš pielavās nemanāmi un nesāpīgi. Lai pasargātu sevi un savus bērnus, primāri ir jāpotējas. Tomēr, lai saslimšana gadījumā būtu finansiāls atbalsts, atgādinām, ka ir arī iespēja iegādāties bērnu nelaimes gadījumu polisi, kurā līdzās tādiem apdrošinātiem riskiem kā kaulu lūzumi, iekļauts arī risks pret ērču kodumiem, saslimšanu ar ērču encefalītu un tā ārstēšanu.”

Ja ērce ir piesūkusies un bērns nav potēts, tā uzmanīgi, izmantojot cimdus, jānoņem. To var lūgt izdarīt arī jebkurā tuvākajā medicīnas iestādē, bet ērci svarīgi nogādāt  laboratorijā  pārbaudes veikšanai. Savukārt, ja neizdodas ērci pārbaudīt, bērna veselība ir jānovēro no divām nedēļām līdz pat mēnesim. Ja sāk paaugstināties temperatūra, parādās galvas sāpes un līdzīgi simptomi gripai, noteikti ir jāgriežas pie sava ģimenes ārsta.

Ērces piesūkšanās var izraisīt ne tikai ērču encefalītu, kas ir bīstama infekcijas slimība, kuras smagākās sekas ir kustību traucējumi, paralīze un muskulatūras vājums, bet saslimšanu arī ar Laima slimību.

E-klase sadarbībā ar apdrošināšanas kompāniju “Seesam” ir izstrādājusi unikālu Drošā skolēna polisi. Plašs apdrošinājuma pozīciju spektrs un iepriecinoši augstas apdrošinājuma summas par zemu cenu. Piedāvājums pieejams tikai E-klases lietotājiem.