PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

45229327_s.jpg
Foto: gstockstudio / 123RF
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina studentus, īpaši topošos politologus un sociologus, kļūt par brīvprātīgajiem KNAB palīgiem, lai uzraudzītu priekšvēlēšanu aģitācijas un vēlēšanu godīgu norisi, informēja KNAB.

Tādējādi topošajiem jomas profesionāļiem būs iespēja gan teorijā, gan praksē apgūt Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu un tā piemērošanu, iegūstot papildu zināšanas un pieredzi.

KNAB piedāvā studentiem piedalīties izglītojošā seminārā par biroja kompetenci politisko partiju finansēšanā, kā arī par Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu. Seminārā plānots sniegt teorētisku informāciju, kā arī minēt tipiskākos pārkāpumus.

Tāpat seminārā paredzēts pārrunāt iespējamos riskus, kas saistīti ar 13.Saeimas vēlēšanām, kā arī KNAB veiktajiem pasākumiem to mazināšanā.

KNAB no brīvprātīgajiem sagaida apolitisku attieksmi, interesi par valsts pārvaldi un politiskajiem procesiem, informē aģentūra LETA.

Studentiem būs jāmēģina pamanīt priekšvēlēšanu aģitāciju internetā, jo īpaši sociālajos tīklos, vidē, TV, radio, sabiedriskajā transportā, presē un citur, kā arī jāspēj izvērtēt aģitācijas atbilstību likumam.

Iespējama pārkāpuma gadījumā studentiem būs jāinformē KNAB, izmantojot aplikāciju "Ziņo KNAB!".

Ieinteresēto studentu pieteikumus KNAB gaidīs līdz 8.jūnijam.