PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

11962.jpeg
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Administrācija
Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija šodien nolēma aicināt valdību sākt diskusiju par iespēju pārņemt vidusskolas valsts pakļautībā.

Žurnālistus informēja komisijas vadītāja Laimdota Straujuma.

Sākotnējais piedāvājums paredzēja tieši aicināt valdību pārņemt vidusskolas valsts pakļautībā, taču kā kompromisa variants paredzēts rosināt diskusiju, norādīja L.Straujuma.

Komisija secinājusi, ka jauninājumiem vispārējās izglītības sistēmā jāiet vienā solī ar pārmaiņām gan skolotāju motivācijas sistēmā, gan skolu tīkla sakārtošanā.

Deputāti atzinīgi vērtē Izglītības un zinātnes ministrijas līdzšinējo darbu, reizē norādot, ka valsts un pašvaldību izglītības politikas mērķi aizvien biežāk nonāk pretrunā.

Komisija arī norāda, ka nepieciešams rast risinājumu situācijai, kad trešdaļa jauniešu pēc vidusskolas beigšanas neturpina mācības.

Kā ziņots, mikroblogošanas vietnē "Twitter" L.Straujuma iepriekš bija paziņojusi, ka Ilgtspējīgas attīstības komisija rosinās Ministru kabinetam vidusskolas nodot valsts pārziņā. Par šādu bijušās Ministru prezidentes paziņojumu viņas vadītās komisijas vairāki deputāti pauda pārsteigumu.

L.Straujumas paziņojums sekojis pēc Saeimā noraidītā priekšlikuma Vispārējās izglītības likumā nostiprināt Ministru kabineta tiesības noteikt minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu klasē vai klašu grupā valsts un pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs vidējās izglītības pakāpē, informē aģentūra LETA.

Koalīcijai ir iespējams atrast kompromisu attiecībā uz valdības tiesībām noteikt skolēnu skaitu vidusskolās, vēlāk norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.